Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Στοπ στα παραθυράκια για τους ανεμβολίαστους σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση αναμένεται να παρθεί την επόμενη εβδομάδα

Αλλαγές αναμένονται να ανακοινωθούν στον διαχωρισμό ανοιχτών και κλειστών χώρων το επόμενο διάστημα με την επιτροπή να φέρνει νέες διευκρινίσεις σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια.


Είναι ένα θέμα που απασχολεί εδώ και μέρες την επιτροπή. Για το λόγο ότι πολλοί ιδιοκτήτες μπαρ, καφέ και εστιατορίων κλείνουν εξωτερικούς χώρους με πλαϊνές τέντες, και έτσι δημιουργούνται εστίες υπερμετάδοσης. Ενώ πρόκειται στην ουσία για κλειστούς χώρους, το κενό στην ισχύουσα νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες του κλάδου να δηλώνονται ως ανοιχτοί και έτσι να απολαμβάνουν τον καφέ και το φαγητό τους και ανεμβολίαστοι. 


Σε αυτό θέλει να βάλει φρένο η επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξωτερικοί χώροι οι οποίοι είναι κλειστοί εντελώς με τέντες γύρω γύρω θα πάψουν να θεωρούνται εξωτερικοί και σε αυτούς θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι. 


Δηλαδή, οι επιχειρηματίες θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να ανοίξουν τους «κλειστούς» χώρους για να παρέχουν υπηρεσίες και σε ανεμβολίαστους ή θα συνεχίσουν να διατηρούν τους «ανοιχτούς - κλειστούς» χώρους αλλά πλέον μόνο για εμβολιασμένους. 


Είναι στην ουσία είναι μία ειλημμένη απόφαση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία θέλει να βάλει τέλος στο «κενό» που υπάρχει στην ισχύουσα νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση αναμένεται να παρθεί την επόμενη εβδομάδα.


4 σχόλια:

  1. Ο,τι να ναι Ολοι οι εμβολιασμένοι έξω καθονται επειδη καπνίζουν.Και προκαλουν τις εστιες κοβιντ.Αλλη μια σφαλιαρα στην εστίαση λοιπόν.Αφου τα δέχεστε όλα λουστείτε τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εισαι σλλου για αλλου!! Πολυ καλά θα κσνει η κυβέρνηση.Τα ζωα ας εμβολιαστουν....διαφορετικα στο μσντρι!! Η βορεια Ελλαδα απελευθερωθηκε εκατο χρονια μετα την σπελευθερωση της νοτιας Ελλαδας Γι αυτο ειμαστε και εκστο χρονια πισω σε ολα ....σκομη και στο να κατανοήσουμε ποσο επικίνδυνος εινσι ο κορονοιος και νσ μπορουμε να ξεχωριζουμε τους μυαλομενους ανθρωπους από αυτους που εχουν επιπεδο " υπογειο " ....ουτε καν επιπεδο "δαπεδο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκινάμε με τα βασικά και απαραίτητα: Ζώο είσαι εσύ και όλο σου το σόι. Από εκεί και πέρα, τρέχα στον υπόνομο από τον οποίο βγήκες. Λόγω πνευματικής ανικανότητας σου να καταλάβεις τα βασικά, απλώς μάθε να διαβάζεις δίχως παρωπίδες και κομματικά γυαλιά. Ο παραπάνω συμπολίτης δεν είπε κάποιο ψέμα.

      Διαγραφή
    2. Και εσύ είσαι ένα πρόβατο που ότι το λένε πας και το κάνεις που θα μιλήσεις για τους ανεμβολιαστα τους και θα τα πεις ζώα καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι νομίζει δημοκρατία έχουμε ακοινώνητε

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365