Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Προσεχώς ανακοινώσεις, νέα χαλάρωση μέτρων αλλά όχι για όλους

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους
Νέες ανακοινώσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση όσον αφορά τα μέτρα που ισχύουν σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης οι χώροι που δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα πρέπει να έχουν πιο ελεύθερο πλαίσιο, λέγοντας «εκεί η μετάδοση δεν θα έχει την ίδια επιβάρυνση και γι' αυτό σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα».


Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση εξετάζει χαλάρωση μέτρων για τους εμβολιασμένους, ιδίως σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους.

Με την κυβέρνηση να θεωρεί ότι τα εμβόλια έχουν φέρει μία στοιχειώδη επιπέδωση της πανδημίας και σε συνδυασμό με την έναρξη των εμβολιασμών με την τρίτη δόση, θεωρείται από πολλά κυβερνητικά στελέχη αναγκαίο να γίνουν κινήσεις που να θυμίζουν τη ζωή της χώρας στο όχι και τόσο μακρινό 2019. 

Αύξηση της πληρότητας σε κλειστούς χώρους από το 85% που ισχύει μέχρι σήμερα στο 100% είναι ένα μέτρο υπό εξέταση ενώ ενδεχομένως αυξηθούν και οι επιτρεπόμενοι πελάτες στα σούπερ μάρκετ που σήμερα ισχύει 1 άτομα ανά 9 τ.μ.


Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανακοινώσει, όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, γενικό lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας και όποια μέτρα ανακοινώνονται θα αφορούν αποκλειστικά περιοχές με αυξημένα επιδημιολογικά δεδομένα

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365