Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Φουντώνει η συζήτηση για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας σημαίνει αύξηση των εμβολιασμών και επέκταση της υποχρεωτικότητας
Στην αποκάλυψη ότι ζήτησαν από την υφυπουργό υγείας Μίνα Γκάγκα, που χθες πραγματοποίησε επισκέψεις σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, προχώρησε σήμερα ο Διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

Μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας σημαίνει αύξηση των εμβολιασμών και επέκταση της υποχρεωτικότητας σε διάφορες κατηγορίες και δραστηριότητες», τόνισε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε ο «φόβος είναι αυτό που κρατά τους περισσότερους να μην εμβολιάζονται».

1.000.000 συνάνθρωποί μας πρέπει να εμβολιαστούν

Επιχειρηματολογώντας για το ανάγκη διεύρυνσης της υποχρέωσης του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, ο κ. Καπραβέλος είπε:
«Πρέπει περίπου 1.000.000 συνάνθρωποί μας να εμβολιαστούν γιατί ο χειμώνας θα είναι τραγικός. Η υποχρέωση δεν είναι αυτό που αισθάνεται κανείς όταν αφορά μια ιατρική οδηγία. Η υποχρέωση είναι απέναντι στον εαυτό του και την κοινωνία», ενώ όσον αφορά την στάση της Εκκλησίας απέναντι στους εμβολιασμούς την χαρακτήρισε πολύ θετική.


«Περάσαμε μία από τις δυσκολότερες εφημερίες του τέταρτου κύματος. Είμαστε στο 100% της κάλυψης των κλινών ΜΕΘ και 98% των απλών κλινών. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Η μόνη ελπίδα είναι ο έλεγχος της πανδημίας έξω από το νοσοκομείο. Μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας σημαίνει αύξηση των εμβολιασμών», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, «δεν πρέπει άκαιρα να τονίζουμε το τέλος της πανδημίας και την επάνοδο στην κανονικότητα».

Σχολιάζοντας τον υγειονομικό κίνδυνο που υπάρχει εν όψει των εορτασμών στη Θεσσαλονίκη για τον πολιούχο της πόλης και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου «δεν είναι η παρέλαση ή η δοξολογία, είναι ο συνωστισμός. Θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη κινητικότητα που αυτή την στιγμή δεν θέλει ούτε το σύστημα υγείας ούτε η χώρα μας».

Χρειάζεται Plan B – Nα βοηθήσει ο ιδιωτικός τομέας
Τέλος, ο διευθυντής της Β’ Μονάδας ΜΕΘ του «Παπανικολάου» ζήτησε να επιστρατευθεί και ο ιδιωτικός τομέας. «Υπάρχει εξουθένωση. Αυτή την στιγμή πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας. Στο νοσοκομείο, οι συνάδελφοί μου, δεν μπορούν να προσφέρουν άλλο. Επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης άλλου προσωπικού.

Πρέπει να ληφθούν μέτρα έξω από τα νοσοκομεία. Αύξηση των εμβολιασμών, αυστηριοποίηση των πρωτοκόλλων και όχι, προς Θεού, πανηγυρισμοί για το τέλος της πανδημίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365