Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Έτσι διασκεδάζουν οι ανεμβολίαστοι, «παρακάμπτοντας» μέτρα και ελέγχους

Την περίοδο των lockdown τα πάρτι σε υπόγεια, ταράτσες, βίλες και διαμερίσματα μέσω Airbnb ήταν συχνό φαινόμενο

Με τα νέα μέτρα στην εστίαση και τα «προνόμια» των εμβολιασμένων στους κλειστούς χώρους, το νέο καταφύγιο -χωρίς διαχωρισμούς και ελέγχους- μεταφέρθηκε στις στοές της Θεσσαλονίκης.


Την περίοδο των lockdown τα πάρτι σε υπόγεια, ταράτσες, βίλες και διαμερίσματα μέσω Airbnb ήταν συχνό φαινόμενο.


Πλέον, με τα νέα μέτρα στην εστίαση και τα «προνόμια» των εμβολιασμένων στους κλειστούς χώρους, το νέο καταφύγιο -χωρίς διαχωρισμούς και ελέγχους- μεταφέρθηκε στις στοές της Θεσσαλονίκης.


Οι θρυλικές στοές του παραδοσιακού κέντρου που τα τελευταία χρόνια είχαν ερημώσει, στην covid εποχή τείνουν να μετατραπούν ξανά σε «στέκια», κυρίως της νέας γενιάς. Τόσο τα νέα μέτρα στην εστίαση που τέθηκαν σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο, όσο και η ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές, οδήγησαν ιδίως τους ανεμβολίαστους νέους στα υπέργεια «καταφύγια» της πόλης, λίγα μέτρα μακριά από την «καρδιά» της Θεσσαλονίκης.


Οι στοές από τη Μοδιάνο έως και το Μπαζάρ εδώ και περίπου 10 ημέρες αποτελούν σημείο συνάντησης για πάρτι εκατοντάδων ατόμων, χωρίς φυσικά την τήρηση μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.


Μάλιστα, οι διοργανωτές των συγκεκριμένων… εκδηλώσεων προσκαλούν από στόμα-σε-στόμα και μέσω διαδικτύου τους «πιστούς» των πάρτι, υπογραμμίζοντας σε μηνύματα ότι η πληροφορία για την τοποθεσία της στοάς θα γίνει γνωστή αργά το βράδυ, χωρίς να υποπέσει οτιδήποτε στην αντίληψη της Ελληνικής Αστυνομίας.


Σε μήνυμα που εξασφάλισε το ThessToday.gr, αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Αύριο 20.00 στη… όπως μπαίνεις… αμέσως δεξιά. Είναι πέντε λεπτά από Αριστοτέλους».


Τα παραπάνω επιβεβαιώνει στο ThessToday.gr και ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας, ο οποίος εξηγεί ότι τα νέα μέτρα στην εστίαση έφεραν ως αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα φαινόμενα. «Λογικό είναι να συμβαίνουν αυτά τώρα με τις μαζώξεις σε στοές.


Ο ανεμβολίαστος αν δεν μπορεί να μπει σε κατάστημα όπως οι υπόλοιποι θα ψάξει να βρει λύσεις», σημείωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η έξαρση παράνομων δραστηριοτήτων είχε ως αρνητική συνέπεια τη μείωση του τζίρου από τους καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης. «Όλα αυτά έχουν αρνητικές επιπτώσεις για την εστίαση. Φανταστείτε το κέρδος μιας επιχείρησης είναι ήδη πολύ χαμηλό και αν χάσεις το 30 – 40% από το πελατολόγιο, δεν θα υπάρχει κερδοφορία για τον καταστηματάρχη», πρόσθεσε ο κ. Φιλοκώστας.


«Δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο – Δεν μπορεί να τιμωρείται η εστίαση συνέχεια»

Οι επιχειρηματίες της εστίασης που ακόμη μετρούν τις «πληγές» τους από την επέλαση της πανδημίας και την επιβολή πολύμηνων lockdown δηλώνουν «δυσαρεστημένοι», σύμφωνα με τον Ιωάννη Φιλοκώστα.


Και αυτό γιατί, όπως εξηγεί ο ίδιος, «το μαύρο πρόβατο για την κυβέρνηση είμαστε εμείς, η εστίαση. Δεν είμαστε εμείς το μαύρο πρόβατο, δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κατάσταση, ούτε για τους λίγους επιχειρηματίες που αψηφούν τα μέτρα και τους νόμους του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «ήμασταν τύπος και υπογραμμός, δεν μπορεί να τιμωρούμαστε συνέχεια».


Σε χαμηλά επίπεδα κινούνται ακόμη οι τζίροι στα ταμεία των καταστηματαρχών σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης. «Έχουμε χαμηλούς τζίρους στην εστίαση και ειδικά, τώρα, με αυτόν τον καιρό, θα παρουσιαστούν χειρότερα στατιστικά.


Γιατί, ποιος θα βγει έξω με αυτό τον καιρό να καθίσει σε ανοιχτό χώρο;» διερωτήθηκε στο ThessToday.gr ο κ. Φιλοκώστας, υπογραμμίζοντας ότι η ζημιά που υπέστησαν οι επιχειρηματίες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη από την προηγούμενη εβδομάδα του lockdown, είναι διπλή: «πάθαμε και ψυχολογική, αλλά και οικονομική ζημιά γιατί μια εβδομάδα δεν λειτούργησαν τα καταστήματα πιο αργά τη νύχτα λόγω του lockdown. Δεν δούλεψε κανένα νυχτερινό μαγαζί, ή μπαρ – κλαμπ», δήλωσε ο ίδιος.


Κλείνοντας, ο κ. Φιλοκώστας διαμήνυσε ότι οι επόμενες κινήσεις των επιχειρηματιών στην εστίαση θα εξεταστούν μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα εφαρμογής των νέων, υπαρχόντων μέτρων, και σε περίπτωση που χρήζουν αλλαγής, θα απευθυνθούν στην κυβέρνηση.



Πηγή: dikailogitika.gr

5 σχόλια:

  1. Και πολύ καλά κάνουν! Ενώ οι εμβολιασμένοι που κλαμπάρουν δεν μεταδίδουν ε? 🤡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εμβολιασμενοι και κολλάνε και μεταδίδουν. Πολύ δύσκολα όμως. Δεν νοσηλεύονται και δεν πεθαίνουν (μόνο ελάχιστοι με υποκείμενα νοσήματα. Εσείς οι ανεμβολιαστοι έχετε γεμίσει τις ΜΕΘ και τα νεκροταφεία. Κατάλαβες ή δεν μπορείς; Ε;

      Διαγραφή
    2. To ιδιο ιϊκό φορτίο έχουν βρε 2vlo και γτ λενε στους εμβολιασμένους να μην πανε να κανουν τεστ αντισωματων? Ξερεις γτ? Γιατι δεν θα εχουν παραπανω. Μετα κοιταξου στο καθρεφτη και αναρωτησου τι προβατο ειμαι 🐑🐑

      Διαγραφή
    3. Έκανα ό,τι ειπες: κοιταχτηκα στον καθρέφτη και αναρωτήθηκα τι πρόβατο είσαι 5.19

      Διαγραφή
  2. εμβολιάζομαι για να κολλήσω αλλά να μην πεθάνω...υπό κανονικές συνθήκες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365