Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Με μάσκες στις παρελάσεις: «Μπορεί να είναι σε ανοιχτό χώρο, αλλά θα υπάρχει συγχρωτισμός»

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα ενημερώνει η Βάνα Παπαευαγγέλου

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε εισηγητικά: «Πρόσφατα έγινε μια σταδιακή άρση των μέτρων. Οι εμβολιασμένοι δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι αν και η προστασία του εμβολίου είναι σημαντική ακόμα και ο εμβολιασμένος ενδέχεται να κολλήσει. Όσο ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας πρέπει όλοι να επιλέγουμε τις δραστηριότητές μας με βάση τις ανάγκες και την ηλικία μας. Λέμε όχι στον εφησυχασμό. Να τηρούμε τα μέτρα προστασίας σε κλειστούς αλλά και ανοιχτούς χώρους. 

Ανασκοπήσαμε τα βασικά μέτρα που ισχύουν για τις δραστηριότητες και περιλαμβάνουν χρήση μάσκας. Στα ΜΜΕ ακούμε συζητήσεις για τις παρελάσεις. Σε πόλη ή σε χωριό όλοι θα πρέπει να φοράνε τη μάσκα, θα είναι σε εξωτερικό χώρο αλλά θα υπάρχει συγχρωτισμός. Όσο κλεινόμαστε στα σπίτια μας, υπάρχουν περισσότερες κίνδυνος για διασπορά. Όλο και κάποιος στο περιβάλλον μας εμφανίζει μια ίωση. Η νοσηρότητα φέτος το χειμώνα θα είναι πιο αυξημένη, Οι μεγάλες ηλικίες να μην αμελήσουν να εμβολιαστούν ενάντια της γρίπης και να κάνουν την τ΄ρίτη δόση, ιδιαίτερα σε περιοχ΄ές με επιβαρυμένο επιδημιολογικά δεδομένα. 


Προτρέπουμε μια φορά ακόμα τους ανεμβολίαστους να το αποφασίσουν άμεσα. Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της πανδημίας παραμένουν υπό μελέτη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365