Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Το εμβόλιο της Moderna το πιο αποτελεσματικό σύμφωνα με τις έρευνες

Κατά 93% μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή σοβαρής νόσου covid-19, το εμβόλιο της Moderna

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το εμβόλιο της Moderna είναι το πιο αποτελεσματικό από τα σκευάσματα.


Κατά 93% μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή σοβαρής νόσου covid-19, το εμβόλιο της Moderna, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ, κάτι που το αναδεικνύει στο πιο αποτελεσματικό μεταξύ των σκευασμάτων.


Η αποτελεσματικότητά του φτάνει στο 93% δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, ενώ η προστασία παραμένει πάνω από το 90% επί τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.


Ακολουθεί το εμβόλιο της Pfizer – BioNTech που παρέχει προστασία 88% στους πλήρως εμβολιασμένους, η οποία μειώνεται στο 77% τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση.


Το Johnson & Johnson μειώνει κατά 71% τον κίνδυνο νοσηλείας, «εμφανίζοντας κάπως χαμηλότερη αποτελεσματικότητα», σύμφωνα με τους ερευνητές του CDC.


Το εμβόλιο της Moderna φαίνεται να είναι το πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την πρόληψη της σοβαρής Covid-19 και της νοσηλείας εξαιτίας της, σύμφωνα με συγκριτική ανάλυση στοιχείων από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ, χωρίς πάντως το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech να υπολείπεται ιδιαίτερα.


Και τα δύο mRNA εμβόλια των δύο δόσεων, που έχουν παρεμφερή σύσταση, εμφανίζονται καλύτερα στη μείωση του κινδύνου νοσηλείας έπειτα από λοίμωξη λόγω κορονοϊού, σε σχέση με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.


Τα ανωτέρω ευρήματα βασίζονται στην αξιολόγηση του επιπέδου των αντισωμάτων σε περίπου 4.500 ενήλικες πλήρως εμβολιασμένους και στη σύγκριση των ποσοστών νοσηλείας με περίπου 2.400 ανεμβολίαστους, κατά την περίοδο Μαρτίου - Αυγούστου 2021, συνεπώς περιλαμβάνουν και τις επιπτώσεις της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365