Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακή πτώση αλεξιπτωτιστών – Προσγειώθηκαν μπροστά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας (φωτο & video)

Δείτε το σχετικό απόσπασμα
Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν σήμερα, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου για την εθνική μας επέτειο, συγκλονιστικές εικόνες από το ιδιαίτερα απαιτητικό καθήκον των αλεξιπτωτιστών του Ελληνικού Στρατού.

Σε ελεύθερη πτώση, από ύψος 2.000 μέτρων όπου ίπταντο στο ελικόπτερο Χιούι, ο αρχιλοχίας Γιώργος Κουτσογιάννης και ο υπολοχαγός Κώστας Μπίστας έπεσαν και προσγειώθηκαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.


Οι αλεξιπτωτιστές διαθέτουν στο κράνος τους κάμερα που καταγράφει όλες τις ενέργειές τους σε πραγματικό χρόνο. Πρόκειται για επίπονα εκπαιδευμένους στρατιωτικούς.

Οι εικόνες συγκλονιστικές. Οι κ.κ. Κουτσογιάννης και Μπίστας ίπτανται για 15 δευτερόλεπτα και πέφτουν στο κενό από ύψος 1.000 μέτρων. Η ταχύτητα πτώσης είναι 200 χλμ/ώρα. Ανάβουν καπνογόνα για να είναι ευδιάκριτη η πορεία καθόδου και με γρήγορους ελιγμούς, καταλήγουν στο σημείο προσγείωσής τους.  

Η ελληνική σημαία παραδόθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον αλεξιπτωτιστή Κώστα Μπίστα. “Είμαστε περήφανοι για εσάς”, είπε με συγκίνηση η κ. Σακελλαροπούλου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την ΕΡΤ3:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365