Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Απογραφή 2021: Τι θα συμβεί με τα πρόστιμα στους αρνητές

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος, μίλησε για την απογραφή του 2021

Στο ενδεχόμενο επιβολής προστίμων στους αρνητές της απογραφής αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος.


Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος, μίλησε για την απογραφή του 2021, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά και ηλεκτρονικά, επισημαίνοντας πως η ψηφιακή πύλη gov.gr χρησιμοποιήθηκε καθαρά για πρακτικούς λόγους.


Διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε περίπτωση διαρροής προσωπικών δεδομένων σε δημόσιο φορέα ή ιδιωτική επιχείρηση από την απογραφή, ενώ υπογράμμισε πως τα στοιχεία καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων της ΕΛΣΤΑΤ, τηρουμένων όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας.


Υπενθύμισε, άλλωστε, ότι στη δεύτερη φάση της απογραφής, μπορεί κάποιος να ολοκληρώσει τη διαδικασία χωρίς να δώσει προσωπικά στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.


Ερωτηθείς για το φαινόμενο των αρνητών της απογραφής, ο κ. Θανόπουλος διευκρίνισε, τέλος, πως «δεν θέλουμε να επιβάλλουμε πρόστιμο, αν και προβλέπεται από τον νόμο».


«Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και ανθρώπινοι».


3 σχόλια:

  1. Ετωρα το μαθαμε ρε παιδια οτι δεν θελει καποιος βαζουμε ταμπελα,χωρις παρεξηγηση εχω συμπληρωση αλλα εκει που λεει η ερωτηση για το αν εχετε μπανιερα η ντουζ και παρακατω αν εχετε τουαλετα, ειναι ερωτηση αυτη δεν μπωρουσε να πει αν εχετε τουαλετα με μπανιο, μια ερωτηση δεν χρειαχοτανε δυο για μια εννοια,μετα το αλλο για παιδια λες εχω δυο ενα αγορι και ενα κοριτσι, βαζεις οτι ειναι αγαμο και παρα κατω σου λεει ποσα τεκνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατι ακομα για προσωπικα δεδομενα,αφου ειμαστε φακελομενοι μη γελιομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με τι προσόντα κάνετε κριτική ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365