Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Μισθός 6.000-10.000 ευρώ: Τα 10 πιο επικερδή επαγγέλματα της επόμενης 10ετίας που αρχίζουν να έχουν «τρελή» ζήτηση και στην Ελλάδα

Τα δέκα πιο περιζήτητα επαγγέλματα του μέλλοντος

Μια εικόνα από το κοντινό μέλλον της αγοράς εργασίας δίνουν τα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε το αρμόδιο γραφείο της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στα οποία αποτυπώνονται οι νέες τάσεις έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται από τις τρέχουσες εξελίξεις.


Προφανώς τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τεχνικούς αλλά και συγκεκριμένους επιστημονικούς κλάδους βρίσκονται σταθερά στις κορυφαίες θέσεις, ειδικά σε εκείνους στους οποίους βασικό ρόλο παίζει η τεχνολογία. Με ολοένα και περισσότερες εταιρείες να βασίζονται σε προσωπικά στοιχεία και να επιχειρούν με σχεδόν εξατομικευμένες προτάσεις, στα μέτρα του κάθε πελάτη ξεχωριστά, δεν είναι παράξενη η πρόβλεψη για τεράστια αύξηση στα επαγγέλματα που σχετίζονται με την ανάλυση διαφόρων φύσεων δεδομένων, ενώ το σημάδι του αφήνει και ακόμη ένας παράγοντας.


Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον κορωνοϊό που έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τις ζωές των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο και με βάση την έρευνα, θα συνεχίσει να το κάνει με άλλους τρόπους και μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Άλλωστε οι ειδικοί σε δραματικούς τόνους έχουν προειδοποιήσει πως στο μέλλον θα ερχόμαστε πολύ πιο συχνά αντιμέτωποι με τέτοιου είδους καταστάσεις, γεγονός που μεταφράζεται σε υψηλότατη ζήτηση σε έτσι κι αλλιώς δημοφιλείς κλάδους, όπως αυτούς των επαγγελμάτων υγείας.


Συνοπτικά, τα στοιχεία της Υπηρεσίας των ΗΠΑ, για τα επαγγέλματα του μέλλοντος που αρχίζουν να έχουν μεγάλη πέραση και στη χώρα μας, με βάση τον ρυθμό αύξησης της ζήτησης, έτσι όπως προβλέπεται για την επόμενη δεκαετία (σε παρένθεση ο μέσος ετήσιος μισθός σε δολάρια):


Στατιστικολόγος: Αύξηση κατά 35,4% (92.270 δολάρια)


Αναλυτής Πληροφοριών Ασφαλείας: Αύξηση κατά 33,3% (103.590 δολάρια)


Επιστήμονες Δεδομένων: Αύξηση κατά 31,4% (98.230 δολάρια)

 

Επιδημιολόγος: Αύξηση κατά 29,6% (74.560 δολάρια)


Αναλυτές Έρευνας: Αύξηση κατά 24,6% (86.200 δολάρια)


Λογιστές: Αύξηση κατά 24,5% (111.030 δολάρια)


Developers: Αύξηση κατά 22,2% (110.140 δολάρια)


Αναλυτές Πληροφορικής: Αύξηση κατά 21,9% (126.830 δολάρια)


Γιατροί: Αύξηση κατά 16,9% (ΗΠΑ 91.550 δολάρια)


Τεχνικοί Επιστήμης: Αύξηση κατά 15,6% (60.590 δολάρια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365