Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Έτσι θα κάνουν τα ψώνια τους οι ανεμβολίαστοι: Τι ισχύει με λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και είναι ξεκάθαρα ισχυρότερο από κάθε άλλο
Σε ένα ιδιόμορφο lockdown μπαίνουν από το Σάββατο οι ανεμβολίαστοι μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας. Τι ισχύει με καταστήματα λιανικής και σούπερ μαρκετ.

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και είναι ξεκάθαρα ισχυρότερο από κάθε άλλο κύμα με τα κρούσματα να σκαρφαλώνουν καθημερινά καταρρίπτοντας το ένα μαύρο ρεκόρ μετά το άλλο.

Χθες τα κρούσματα έφτασαν τα 6.700 με τις μολύνσεις να ξεφεύγουν ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς Αττική και Θεσσαλονίκη εμφάνισαν ξεπέρασαν τα 1.000 νέα, επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες, σημαίνοντας συναγερμό στους επιστήμονες.

Έτσι η Κυβέρνηση από αυτό κιόλας το Σάββατο σκληραίνει τα μέτρα και συγκεκριμένα:
Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.

Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.

Επίσης, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε όλους τους χώρους διασκέδασης.

Οι εξαιρέσεις

Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ), οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.

Έτσι για τα ψώνια τους οι ανεμβολίαστοι θα χρειάζονται rapid test αν πρόκειται να εισέλθουν για να ψωνίσουν σε εμπορικά καταστήματα και mall ωστόσο, η είσοδος σε σούπερ μάρκετ θα διατηρηθεί ως έχει, χωρίς δηλαδή πρόσθετους περιορισμούς με υποχρεωτική επίδειξη rapid test.

2 σχόλια:

  1. κακώς τους αφήνουν σε εκκλησίες και σουπερ μαρκετ ανεξελέγκτους....Το χάιδεμα συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μιλάς σοβαρά; Όσοι δουλεύουν κάνουν μια ή δύο φορές την εβδομάδα ραπίντ ενώ όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν κάνουν καθόλου και έχουν πρόσβαση παντού είναι δυνατόν να θεωρείς ότι οι ανεμβολιαστοι είναι ανεξέλεγκτοι και ότι αυτοί ευθύνονται για την άνοδο των κρουσμάτων; Το άρθρο μιλάει για τέταρτο κύμα πανδημίας και ότι είναι το ισχυρότερο ενώ έχουν εμβολιαστεί πόσα άτομα και αντί να πέφτουμε ανεβαίνουμε. Καθίστε επιτέλους και σκέφτηκε λογικά και σταματήστε τους διαχωρισμούς και τις κόντρες! ΟΛΟΙ πρέπει να προσέχουμε ανεξάρτητα εμβολίου.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365