Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα μέρη για να κολλήσουμε κορονοϊό

Τα μέρη που είναι πιο πιθανό να κολλήσουμε κορονοϊό
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι πηγές μετάδοσης κορονοϊού κάτι που ισχύει μέχρι και σήμερα μετά και την επικράτηση της μετάλλαξης δέλτα.

Τα μέρη που φέρουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης της COVID-19 έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου - εν μέρει επειδή οι ειδικοί έχουν μάθει περισσότερα για τον τρόπο λειτουργίας του ιού και εν μέρει επειδή ο ίδιος ο ιός έχει αλλάξει. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι δύο φορές πιο μεταδοτική από τα προηγούμενα στελέχη, γεγονός που έχει προφανείς επιπτώσεις στη μετάδοση.

Τα μέρη που είναι πιο πιθανό να κολλήσουμε κορονοϊό

Σε εστιατόρια και μπαρ

Καθ ’όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ήταν αρκετά σαφές ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι πηγές μετάδοσης της COVID-19 και πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι (αυτό) εξακολουθεί να ισχύει.


«Υπάρχουν μειώσεις κρουσμάτων και θανάτων όταν φοράμε μάσκες και αυξάνουν τα κρούσματα και οι θάνατοι όταν τρώμε δια ζώσης στο εστιατόριο», δήλωσε η Ροσέλ Ουαλένσκι διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τον Μάρτιο σε σχέση με τα δεδομένα του CDC που έδειχναν μια σύνδεση μεταξύ δείπνων σε εσωτερικούς χώρους και αυξημένων περιπτώσεων COVID-19. Κατά τη διάρκεια της αύξησης της μετάλλαξης Δέλτα την θερινή περίοδο, υπήρχαν ομάδες (κρουσμάτων) που συνδέονταν με (δείπνα σε) εστιατόρια που εμφανίστηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ του προσωπικού των εστιατορίων (αν και δεν είναι εύκολο για τους υπαλλήλους υγείας να εντοπίσουν πού ακριβώς εξαπλώνεται η COVID-19 όταν υπάρχουν πολλά μέλη στην κοινότητα).

Και φυσικά ο κίνδυνος να προσβληθούμε από την COVID-19 όταν απολαμβάνουμε ένα γεύμα σε εσωτερικούς χώρους εξαρτάται πολύ από τα τοπικά ποσοστά μετάδοσης και εμβολιασμού. Ορισμένα μέρη, όπως η Νέα Υόρκη, απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού, απόδειξη εάν πληρούμε τα κριτήρια, προτού να γευματίσουμε σε εσωτερικούς χώρους. (Τα μικρότερα παιδιά εξαιρούνται.) Εάν πρόκειται να δειπνήσουμε σε εσωτερικό χώρο, ας δώσουμε προσοχή και στους δύο αυτούς παράγοντες, καθώς και στο πού καθόμαστε. Ας αποφύγουμε τους πολυσύχναστους χώρους (όπως το μπαρ) κι ας καθίσουμε αν είναι δυνατόν δίπλα σε ένα ανοιχτό παράθυρο ή πόρτα.

Μικρές, άτυπες συναθροίσεις

Οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι οι μικρές συναθροίσεις φαίνεται να αυξάνουν την μετάδοση (του ιού) και η έρευνα δείχνει ότι αυτό συνεχίζει να συμβαίνει. Μια μελέτη του 2020 διαπίστωσε ότι σε περιοχές με υψηλή μετάδοση, τα νοικοκυριά που είχαν πρόσφατα γιορτή γενεθλίων είχαν 30% υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από την COVID-19 από εκείνα που δεν φιλοξένησαν συνάντηση. (Οι ερευνητές δεν είχαν πληροφορίες για το πού φιλοξενήθηκαν τα πάρτι, οι παρευρισκόμενοι κ.λπ.) Δεν είναι εύκολο να μελετηθεί η διάδοση του ιού από ανεπίσημες συγκεντρώσεις, επειδή είναι δύσκολο να εντοπιστούν, αλλά οι ειδικοί υγείας πιστεύουν σίγουρα ότι η μετάλλαξη Δέλτα κάνει τις συναντήσεις με άλλους πιο επικίνδυνες.

Εξωτερικές συναθροίσεις με πολύ κόσμο

Οι εξωτερικές ρυθμίσεις είναι λιγότερο επικίνδυνες από τις εσωτερικές, αλλά «στον εξωτερικό χώρο δεν είναι σαν να έχεις πάνω σου σε μαγικό ραβδί», δηλώνει η ίδια. Εάν βρισκόμαστε σε εξωτερικό χώρο με μια μικρή ομάδα ανθρώπων που διατηρούν φυσική απόσταση, αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το να βρισκόμαστε σε μια υπαίθρια εκδήλωση γεμάτη κόσμο όπου περνάμε πολύ ώρες σε κοντινή απόσταση με τους άλλους.

«Όσο περισσότερα άτομα προσθέτουμε, τόσο περισσότερες μεταβλητές μπαίνουν στο παιχνίδι. Όπως είναι φυσικό όσο μεγαλώνει το πλήθος, είναι όλο και πιο δύσκολο να διατηρηθεί αυτή η φυσική απόσταση», λέει. «Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε την κατάσταση εμβολιασμού όλων γύρω μας».

3 σχόλια:

  1. Εστιατόρια και μπαρ το ειπατε επιτελους αθελα σας.Αφου μονο εμβολιασμενοι είναι.Και οι μη με ραπιντ εξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mono.stin.astinomia.den.kolas.to.ipe.o.skertsos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από αύριο με στολή αστυνομικού μέσα σε μπαρ εστιατόρια και κλειστούς χώρους όλοι, δεν κολλάει δεν κολλάει.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365