Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Νέα μέτρα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια: «Ξεκαθάρισε» η εικόνα για τους ανοιχτούς και κλειστούς χώρους

Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε

Η απόφαση με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και περιλαμβάνουν περιορισμούς για την είσοδο των ανεμβολίαστων σε εστίαση και καταστήματα λιανικής. Ωστόσο στην απόφαση περιγράφεται τι νοείται κλείστός και τι ανοιχτός χώρος.


Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε την Παρασκευή «Ως ανοικτός υπαίθριος χώρος για τις δραστηριότητες του παρόντος σημείου ορίζεται ο χώρος που βρίσκεται εκτός οριογραμμής του κτιρίου που στεγάζεται το κατάστημα και είναι ανοιχτός από τουλάχιστον δύο (2) πλευρές.


Δεν θεωρούνται κλειστές οι πλευρές του χώρου που φέρουν προστατευτικά από τον άνεμο ύψους μέχρι και ενός μέτρου και τριάντα εκατοστών (1,3) από το δάπεδο του χώρου. Πλευρά του ανοικτού υπαίθριου χώρου δεν θεωρείται η οροφή του, εφόσον υπάρχει. Οι κανόνες των ανοικτών υπαίθριων χώρων εφαρμόζονται και για τους εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές».


Μέτρα στην εστίαση

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεούνται σε δύο rapid test ή PCR την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της εργασίας τους. Το μέτρο ισχύει και για τους εργαζόμενους σε χώρους λατρείας


Υποχρεωτικά rapid test ή PCR για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης. Συγκεκριμένα, η πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, στους μικτούς και ανοικτούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες όπως κομμωτήρια θα γίνεται υποχρεωτικά με PCR ή rapid test


Χωρίς την υποχρέωση για rapid test είναι η επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ, εκκλησίες αλλά και φαρμακεία


Αυξάνονται οι ποινές για τα μαγαζιά που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα




3 σχόλια:

  1. Ελατε τα μιασματα των ανεμβολιαστων να μην μπαινουν και στης δημοσιες υπηρεσιες που ομως τους φορολογουν τους βαζουν προστημα και ολα τα συναφη,αλλα κατα τα αλλα να τους αποκλεισουμε απο παντου σιγα σιγα θα μας αφησουν να παιθανουμε και της πεινας,γιατι λεει ειναι για καλο του,για το καλο μου πηρε αναποδες κι εμενα το μυαλο μου,λοιπον χειροτερη κυβερνηση δημοκρατηκης χουντας δεν εχει ξαναπερασει,ειναι λοιπον να χαιρεσε να ζεις στην Ελλαδα που γεννησε την δημοκρατια.Υ/Γ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πού αναρτήθηκε τό σχόλιο παιδιά νά είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλούτος ατις φαρμακοβιομηχανίες , φαρμακεία , μικροβιολογικά και ο λαός ας πεινάει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365