Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

«Πάτησαν γκάζι» οι εμβολιασμοί, τρέχουν για να προλάβουν τα Χριστούγεννα

Εντυπωσιακή αύξηση εμφανίζουν οι εμβολιασμοί
Εντυπωσιακή αύξηση εμφανίζουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού καθώς έναν μήνα προγραμματίστηκαν συνολικά 500.000 ραντεβού.

Εντυπωσιακή αύξηση εμφανίζουν οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μόνο τον τελευταίο μήνα περίπου 500.000 πολίτες προγραμμάτισαν την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους.


Ταυτόχρονα αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς κινούνται και τα ραντεβού της τρίτης δόσης καθώς χθες, Δευτέρα 22/11, επιτεύχθηκε αριθμός-ρεκόρ με 153.000 πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους. Μάλιστα, χθες, 25.000 ήταν τα ραντεβού που ρυθμίστηκαν για την πρώτη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων η αναμνηστική δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Το καλό και το κακό σενάριο για την πανδημία

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας καθώς ο κορωνοϊός δείχνει τα δόντια του και πάλι στην Ευρώπη, με πολλές χώρες να επιβάλλουν καθολικό ή και τοπικό lockdown, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.


Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε λόγο για καλό και κακό σενάριο.

Το θετικό σενάριο αφορά στην κορύφωση των κρουσμάτων την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου κι εν συνεχεία να υπάρξει αποκλιμάκωση. Σύμφωνα με το αρνητικό σενάριο, τα κρούσματα θα ανεβαίνουν μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Παραδέχθηκε ότι ανέμενε μεγαλύτερη προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, ωστόσο, τα ραντεβού για την τρίτη δόση πηγαίνουν πολύ καλά.

«Στην πίεση του κύματος δεν έχουμε τους εμβολιασμούς που θέλουμε, αλλά τρέχουν πλέον με ρυθμούς Μαρτίου, έχουμε 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς», είπε και σημείωσε ότι δεν καταγράφεται ενδιαφέρον για τη χορήγηση πρώτης δόσης σε ηλικίες άνω των 60 ετών που ανέρχονται σε περίπου 570.000.

Πάντως, η κυβέρνηση διαμηνύει διαρκώς πως θέμα lockdown στην Ελλάδα δεν τίθεται τόσο γιατί δεν μπορεί να το αντέξει η κοινωνία και η οικονομία, όσο και γιατί οι εμβολιασμοί στους ενήλικες προχωρούν.

3 σχόλια:

  1. Ποια Χριστούγεννα κούνια που σε κουναγε άνθρωπε μου μέσα θά μας κλείσουν πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πατηστε οσο γκαζι θελετε πρόβατα.Οταν θα χρειαστειτε ρεκτιφιε και επισκευη μηχανης θα ειναι αργα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε επιτελους τελειωνει η κορονα
    Η μιση εμβολιασμενοι η αλλοι μιση νοσημενοι και η κορονα τελοςςςςς.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365