Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Πώς θα γιορτάσουν φέτος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Σήμα για Χριστούγεννα… δύο ταχυτήτων αναμένεται να δώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, και βρισκόμαστε στην αναμονή για το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Πώς θα περάσουν τις γιορτές εμβολιασμένοι και πώς ανεμβολίαστοι.

Σήμα για Χριστούγεννα… δύο ταχυτήτων αναμένεται να δώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το τηλεοπτικό μήνυμα το οποίο θα απευθύνει το απόγευμα στον ελληνικό λαό σχετικά με την πανδημία και τους εμβολιασμούς.


Το σκεπτικό του Μεγάρου Μαξίμου είναι «ούτε βήμα πίσω στην αυστηρότητα, ούτε όμως και μπροστά» σε ό, τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Έτσι τα Χριστούγεννα θα εορταστούν με ρεβεγιόν στο σπίτι ή… στο κρύο, με επιπλέον έξοδα για τους ανεμβολίαστους, ενώ για τους εμβολιασμένους θα είναι ελεύθερες οι γιορτές.

Η στρατηγική «ελευθερία για τους πολλούς- δυσκολίες στους ανεμβολίαστους», την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαράξει στο τελευταίο μήνυμά του πριν από τέσσερις μήνες, αποτελεί κυρίαρχο άξονα και στη νέα παρέμβασή του, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Αντίστοιχα κεντρικός άξονας είναι η ενθάρρυνση για την τρίτη δόση εμβολίου το συντομότερο δυνατό για τους άνω των 65 ετών, υπό την αγωνία να μην αποκτήσει επικίνδυνες «ρωγμές» το υπάρχον τείχος προστασίας.


Γι’ αυτό και το Μαξίμου, ως μια έμμεση υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για πρόσβαση στους κλειστούς χώρους, σπεύδει προς το γαλλικό μοντέλο για τις ευάλωτες ηλικίες, δηλ. στην ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού μόνο με την αναμνηστική δόση.

Το πλαίσιο για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Το μήνυμα Μητσοτάκη έρχεται με φόντο τα «μαύρα» ρεκόρ στους πανδημικούς δείκτες. Έτσι και σήμερα θα μιλήσει για την απόφαση να μείνουν στο συρτάρι δραστικά μέτρα, αφετέρου για το πλαίσιο των εορτών.

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θα είναι αλλιώτικα από εκείνα του 2020, με επιμονή να μείνουν σε λειτουργία η οικονομία και η κοινωνία, χωρίς ταλαιπωρία για τους εμβολιασμένους.

Η κυβέρνηση όμως, θα αφήσει τους ανεμβολίαστους (για ολόκληρο τον χειμώνα) χωρίς πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, που σημαίνει ότι τα σχέδια για εορταστικά τραπέζια και διασκέδαση σε εστιατόρια ή νυχτερινά κέντρα προϋποθέτουν παραμονή τους αποκλειστικά σε τραπεζάκια έξω και με τα έξοδα του rapid test.

Αυτά θα απαιτούνται και για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια.

«Η πολιτική μας είναι αυστηρή και αποδίδει. Μην περιμένει κανείς ότι θα τη χαλαρώσουμε ενόψει εορτών» έλεγαν αρμόδιες πηγές.

1 σχόλιο:

  1. Καλύτερα που είναι ετσι.Ολα τα μαγαζιά θα είναι εστίες μόλυνσεις και υγειονομιακες βόμβες απο τους εμβολιασμένους μεσα στις γιορτες,οπότε θα ειναι επικίνδυνοι για τους ανεμβολιαστους και την δημοσια υγεια.Κάτσε να δειτξ τα κρουσματα τν Ιανουαριο πως πανε 20.000

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365