Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Μετακίνηση εκτός νομού: Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης για τα φετινά Χριστούγεννα

Αγωνία για τις φετινές εορταστικές μετακινήσεις.

Η μετακίνηση εκτός νομού θα γίνει κανονικά σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα και δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή στα ισχύοντα μέτρα.


Όσον αφορά στο ταξίδι με το αυτοκίνητο δεν θα υπάρξει κάποιος περιορισμός (όπως ισχύει και τώρα) πέρα τον αριθμό των ατόμων που το όριο παραμένει στα 4 άτομα.


Έτσι, συγκεκριμένα για τα ταξίδια και τις μετακινήσεις εκτός νομού τα Χριστούγεννα, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στους περιορισμούς.


Αυτή τη στιγμή η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται για όλους, έχουν ή δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Civid-19, ενώ με το ΙΧ δεν υπάρχει κανένα μέτρο περιορισμού.


Για πλοία, τρένα, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ ωστόσο ισχύουν (και θα εξακολουθήσουν) τα εξής:


Οι εμβολιασμένοι ενήλικες μπορούν να μετακινηθούν με όλα τα μέσα (αεροπλάνο, τρένο, ΚΤΕΛ, πλοίο), με πιστοποιητικό εμβολιασμού -ή πιστοποιητικό νόσησης για όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο.

Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test.

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση, άλλαξαν τα απαραίτητα έγγραφα για το ταξίδι των ανηλίκων με ΚΤΕΛ ή τρένο. Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου ίσχυε ότι τα παιδιά 12-17 ετών θα έπρεπε να έχουν rapid test με το ίδιο κόστος (10 ευρώ), ενώ τα παιδιά 4-12 ετών ταξίδευαν με self test. Από τις 6 Νοεμβρίου, οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, δήλωση αρνητικού self test.

3 σχόλια:

  1. Kala.ine.na.ta.grafite.protou.ta.xristouiena.mexri.tote.iaxaradan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΤΟ ΈΧΕΙ ΧΆΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΠΕΡΙΟΡΊΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΉΝΕΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ. ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΛΉ ΛΟΓΙΚΉ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΕΊΝΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΉΣ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΓΙΑΤΊ ΚΆΝΟΥΝ 2 ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ ΤΗΝ ΕΜΒΟΜΑΔΑ. ΕΝΏ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΈΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΕΆΝ ΝΟΣΟΎΝ Η ΈΧΟΥΝ ΚΟΒΙΝΤ Η ΌΧΙ. ΟΠΟΤΕ Η ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ Η ΚΑΝΈΝΑΝ. ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΕΊΜΑΙ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365