Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Ιερά Σύνοδος: Οι ανεμβολίαστοι πιστοί να προσέρχονται στους ναούς μετά από rapid ή pcr test

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας»
Η Εκκλησία παίρνει πάνω της το θέμα των ελέγχων όσων πιστών είναι ανεμβολίαστοι. Μετά από συνεννόηση που είχαν Μητσοτάκης – Ιερώνυμος αποφασίστηκε να εκδοθεί εγκύκλιος με την οποία θα καλούνται οι ιερείς και οι πιστοί που είναι ανεμβολίαστοι να υποβάλλονται σε τεστ πριν επισκεφθούν κάποιον ιερό ναό.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).


Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος των τεστ θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, ύστερα και από αυτά που είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA.

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας, σύμφωνα με το newsit.gr, ανταποκρίθηκε αμέσως κι έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ.

Να σημειωθεί ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.

5 σχόλια:

  1. Αντε σας εβαλε ο κουλης την εγκυκλιο μετα χρηματοδοτησεως και των πατερων ημων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει και μορφωμένος κλήρος τελικά…ελπίδα οι σύγχρονοι ιερείς, όχι άλλο δάκρυσμα εικόνων πλιζ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά χρημάτων ημών λαβωμεν οδηγίες καί οι ιερείς.Αντε ρε χριστοδουλε κόπους για νά φέρεις την νεολαία κοντά στην εκκλησία κάποιοι άλλοι ιερείς κάνουν τό αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταυρώστε τους ανεμβολίαστους.Υ.Γ Ένας ανεμβολίαστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι όποιος συμφωνη για εμβολιασμό είναι μορφωμένος οαποιος όμως είναι αντίθετος είναι αγράμματος ψεκασμενος, άντε να σέ φάει κανένας άλλος ρε ταγαρι,με λεφτά πού δωθηκαν στον Ιερώνυμο από τόν Μητσοτάκη καί ανταλλάγματα άλλα πούλησε την εκκλησία ο Ιερώνυμος, τί εννοώ ότι χωρίς νά πει τό κράτος για ραπιτ τέστ στις εκκλησίες αυτός στην Ιερά σύνοδο αποφάσισαν να νομοθετεισουν μόνοι τους τό ραπιτ τέστ για νά πάνε οι πιστοί στις εκκλησίες και αυτό γιατί τά συστημικα κανάλι, κραξαν την κυβέρνηση άλλοι πληρωμένοι κι αυτοι.Αυτα για εσένα τόν 3:03 πονηρε Έλληνα πού κατά τά άλλα είσαι ένα πρόβατο πού ότι τού λέει αυτή η χουντική κυβέρνηση γιατί με αυτά πού κάνει μόνο ή χούντα τού ερτογαν τά κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365