Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Τα νέα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση – To σενάριο για lockdown ανεμβολίαστων

Ο ιός χτυπά χωρίς έλεος τους ανεμβολίαστους πολίτες
Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους βρίσκονται στο τραπέζι σε μία προσπάθεια ανάσχεσης της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα και της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, συνεργάτες του πρωθυπουργού περιγράφουν μια αγωνιώδη προσπάθεια να διασφαλιστούν οι ανθρώπινοι και υλικοί πόροι που απαιτούνται για την ενίσχυση των νοσοκομείων ακόμα και με την επίταξη γιατρών και ιδιωτικών κλινικών όπου κρίνεται απαραίτητο. Ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας το σύστημα βρίσκεται στα όρια του και τα στοιχεία των εισαγωγών και των διασωληνωμένων διαρκώς αυξάνονται. Ο ιός χτυπά χωρίς έλεος τους ανεμβολίαστους πολίτες και εκεί επικεντρώνονται οι παρεμβάσεις που συζητούνται στην κυβέρνηση προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση.

Στο τραπέζι περαιτέρω μέτρα – Νέοι περιορισμοί για ανεμβολίαστους και κυλιόμενο ωράριο

Τα δεδομένα θα αξιολογηθούν εκ νέου σήμερα στην καθιερωμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον Σωτήρη Τσιόδρα και στο τραπέζι βρίσκονται ξανά νέα μέτρα. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το iefimerida.gr επιμένουν στην απόφαση να μην έχουμε ξανά lockdown και οι όποιοι περιορισμοί να αφορούν τους ανεμβολίαστους ή μέτρα περιορισμού του συγχρωτισμού σε χώρους όπως τα μέσα μεταφοράς. Στην δεύτερη κατηγορία εντάσσεται το κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να περιοριστεί η κίνηση τις ώρες αιχμής. Αυτό είναι και το μέτρο που έχει συζητηθεί πιο διεξοδικά, είναι εύκολα εφαρμόσιμο και πιο κοντά στην ανακοίνωση του από την κυβέρνηση.

Πληθαίνουν οι φωνές για lockdown

Από εκεί και πέρα, όσο δεν ανακόπτεται η έξαρση της πανδημίας, πληθαίνουν οι φωνές εντός της κυβέρνησης για lockdown στους ανεμβολίαστους.  Ήδη η Αυστρία απέκλεισε όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί από όλους του χώρους πλην σούπερ μάρκετ και φαρμακείων, κάτι που ακροθιγώς έχουν συζητήσει κυβερνητικά στελέχη να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα. Ωστόσο, δεν βρισκόμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο, όπως τονίζουν πηγές με γνώση των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς περιμένουν την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και αυτή την εβδομάδα πριν αποφασιστεί περαιτέρω περιορισμός στους ανεμβολίαστους.

Στο τραπέζι βρίσκεται και η πρόταση να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test, ενώ χθες ο ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάσης Κοντογιώργης, αποκάλυψε ότι εξετάζεται «για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η τρίτη δόση να καταστεί υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους».

Πιθανή η σύσταση χρήσης μάσκας παντού και για όλους


Τα μέτρα θα συζητήσει και η επιτροπή των επιδημιολόγων που συνεδριάζει την Τετάρτη και δεν αποκλείεται να επαναφέρει ως σύσταση την χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους για όλους τους πολίτες.

11 σχόλια:

  1. Να σας πω το μονο μετρο που δεν πηρατε κυριοι της κυβερνησης ειναι να πατε στα σπιτια των ανεμβολιαστων και να τους βαλετε το πισολι στον κροταφο η το μαχαιρι στον λαιμο????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τους έχουν βάλει το πιστόλι και οι ξεροκέφαλοι αρνούνται ακόμα.Και μένουμε όλοι πίσω.Θα περιμένουμε να εμβολιαστείτε όσο χρειαστεί.Δεν υπάρχει άλλο θέμα στη ζωή μας.Μονο το πότε θα εμβολιαστείτε...Τίποτε άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπεεε την πατησες με την δηθεν ελευθερια που σου εταξαν χαχαχ παρτα τωρα και τα πιστοποιητικα καντα κορνιζα 2vlo

      Διαγραφή
    2. Χωρίς εμβόλιο δεν υπάρχει ζωή.Τέλος.

      Διαγραφή
    3. Ναι και μετα το τελος????????????????????

      Διαγραφή
  3. Ναι κανε ονειρα τον νομο δραση και αντιδραση τον εχεις ακουστα μισανθρωπε,αυτο καταφεραν οι κυριοι κυβερνοντες βλαμενε, αφου και οι ιδιοι το εχουν πει χωρις να το καταλαβουν μεσα στα τοσα ψεματα οτι πρεπεις να κανεις και τριτη δοση ταχα για ενισχυση των αντισωματων,αφου σε λιγους μηνες ουτε η τριτη δοση δεν θα κανει δουλεια οποτε παει για τεταρτη και εντομεταξει ο ιος θα μεταλασεται το ειπαν και οι ιδιοι που βγαινουν στα πληρωμενα καναλια απο τα λεφτα μας,γι` αυτο δεν θα μας κουνας το δαχτυλο σου γιατι αυτο ειναι χουντικο με δημοκρατικο πεπλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κατι ακομα 9:42 γιατι δεν σχλιαζεις τα του μαραθωνιου οπου ηταν δεκα χιλιαδες δρομεις;λοιπον αιντε παρατα μας παπαρουνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εμβολιασμένοι δεν ήταν όλοι οι δρομείς? αυτονόητο δεν είναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γιατι δεν εμβολιαζεστε βρε παιδια να τελειώνουμε? εσάς θα περιμένουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε καλε δεν θελουμεεεεεεεεεεεεε να σκασεις να σκασεις?????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να είσαι ανεμβολίαστος και να πρέπει συνεχώς να εξηγείς γιατί δεν εμβολιάστηκες ε? Και στο καπάκι να αναγκάζεσαι να συρθείς να κάνεις γιατι απλά έχεις σκάσει σπίτι και θες πιείς καφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365