Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα για τους ναργιλέδες

Διαπιστώθηκαν 11 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 6.200€

H Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, στελέχη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Σερρών και στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Θεσσαλονίκης, διενήργησαν το διάστημα 17-19.12.2021 ελέγχους σε ενενήντα 99 επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Σέρρες και Βόλο, με αντικείμενο την τήρηση της αντικαπνιστής νομοθεσίας. Διαπιστώθηκαν 11 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 6.200€.


Ειδικότερα:


Στον Δήμο Αμαρουσίου επιβλήθηκε ένα (1) πρόστιμο ύψους 500€ σε υπεύθυνο διαχείρισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη τήρηση Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος .

Στον Δήμο Ελληνικού –Αργυρούπολης επιβλήθηκε ένα (1) πρόστιμο ύψους 500€ σε υπεύθυνο διαχείρισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη τήρηση Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος


Στον Δήμο Σερρών επιβλήθηκε ένα (1) πρόστιμο ύψους 500€ στον υπεύθυνο διαχείρισης επιχείρησης για την ύπαρξη ναργιλέ με ενδείξεις χρήσης του από πελάτες, σε εσωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος .


Στον Δήμο Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε ένα πρόστιμο ύψους 2.000€ σε υπεύθυνο διαχείρισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για την ύπαρξη και την ανοχή στη χρήση ναργιλέδων από πελάτες σε εσωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου επιβλήθηκαν σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος:

δύο πρόστιμα ύψους 200€ σε θαμώνες που κάπνιζαν σε χώρο που δεν επιτρεπόταν, ένα (1) πρόστιμο ύψους 500€ για ανοχή σε καπνιστή και ένα (1) πρόστιμο ύψους 500€ για ύπαρξη σταχτοδοχείων στον υπεύθυνο διαχείρισης της επιχείρησης (2×100€, 2×500€).

ένα πρόστιμο ύψους 500€ σε υπεύθυνο διαχείρισης της επιχείρησης για ύπαρξη σταχτοδοχείων.

ένα πρόστιμο ύψους 500€ για έλλειψη ανάρτησης σήμανσης απαγόρευσης καπνίσματος και ένα πρόστιμο ύψους 500€ για μη τήρηση βιβλίου αναφοράς καπνίσματος σε υπεύθυνο διαχείρισης (2×500€).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365