Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: 25 ιδέες για το κυρίως πιάτο στο ρεβεγιόν

25 ιδέες για το κυρίως πιάτο στο ρεβεγιόν

Η προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού δεν είναι εύκολη υπόθεση όμως όλα εξαρτώνται από τις επιλογές, το μεράκι και τη μαστοριά της νοικοκυράς- και των βοηθών- έτσι ώστε όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι. Οι σεφ του Olivemagazine.gr ετοίμασαν τις πιο νόστιμες προτάσεις για την περίσταση. Καλή επιτυχία!


Χοιρινό, μοσχάρι, κυνήγι


Μοσχαράκι ρολό, με γέμιση από μανιτάρια, πράσα και θυμάρι

Το ανοίξαμε, το γεμίσαμε με πλούσια γέμιση πράσου και μανιταριών, το τυλίξαμε ρολό και μετά το ψήσαμε περιχυμένο με κονιάκ και λάδι. Αν το προτιμάτε, γίνεται και με χοιρινό κρέας. Όλα είναι θέμα γούστου…


Μοσχαράκι με ρόδια

Στον προβληματισμό τι να μαγειρέψετε για το κυριακάτικο ή ένα γιορτινό τραπέζι όπου θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο και πρωτότυπο συνάμα, αυτό το μοσχαράκι σας λύνει τα χέρια, γιατί είναι εξαιρετικά καλόβολο: Μαγειρεύεται και από την προηγούμενη, είναι εύκολο, ασυνήθιστο, πεντανόστιμο και ταυτόχρονα παραδοσιακά ελληνικό, με καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα.


Μοσχαράκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και κονιάκ

Μια υπέροχη συνταγή για το κυριακάτικο και γιορτινό σας τραπέζι. Ο συνδυασμός μοσχαριού και δαμάσκηνων δίνει ένα απίστευτα γευστικό αποτέλεσμα.


Κουνέλι με μαυροδάφνη και μπαχαρικά

Μια συνταγή που θα δώσει στο γιορτινό τραπέζι σας γλυκόξινη γευστική νότα, μαζί με πλούσια αρώματα από μπαχαρικά, πορτοκάλι και δεντρολίβανο.


Κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρασί

Το μαρινάρισμα σε κρασί και το αργό μαγείρεμα στη γάστρα μπορεί να απαιτούν λίγο περισσότερο από το χρόνο σας, όμως το γευστικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.


Χοιρινό ρόστο με μπίρα, πετιμέζι και πιπέρια

Πλούσιο σε αρώματα, πικάντικο και γλυκαμένο από το πετιμέζι, αυτό το χοιρινό προορίζεται να κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο τραπέζι της γιορτής.


Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο

Η γλυκιά και πικάντικη κρούστα του θα κάνει αυτό το ψητό αγαπημένο όλης της οικογένειας. Μη διστάσετε να προσθέσετε τη μαρμελάδα, είναι αυτή που κάνει όλη τη διαφορά στη γεύση.


Χοιρινό χριστουγεννιάτικο με πορτοκαλένιες πατάτες

Γεμιστό με γραβιέρα και σύκα, ωραία μελωμένο, με μια νόστιμη σάλτσα και καλοψημένες πατάτες φούρνου, αυτό το γιορτινό πιάτο θα κερδίσει τις εντυπώσεις στο τραπέζι της γιορτής.


Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα

Το χοιρινό καρέ λέγεται και μπριζολίκι και πρόκειται για ένα ενιαίο κομμάτι που περιλαμβάνει 5-6 χοιρινές μπριζόλες τουλάχιστον ενωμένες. Θα πρέπει να το περιποιηθεί λίγο ο χασάπης σας και να καθαρίσει τα κόκκαλα. Κάποιες φορές αφήνει μόνο το στρογγυλό φιλέτο. Μια πολύ ωραία πρόταση για το κυριακάτικο αλλά και το γιορτινό τραπέζι σας.


Ψαρονέφρι με σάλτσα από ροζέ κρασί και μανιτάρια

Τα γαργαλιστικά αρώματα από το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο, το χρώμα από το ροζέ κρασάκι και η γεμάτη γεύση από την κρέμα γάλακτος κάνουν το πιάτο αυτό μια εξαιρετική επιλογή για το κυριακάτικο αλλά και το γιορτινό τραπέζι σας.


Πουλερικά


Κόκορας στον φούρνο με γεμιστή πέτσα

Μαριναρισμένος ολονυκτίς, με αρωματική πετσούλα, αυτός ο κόκορας σιγομαγειρεύεται και γίνεται “λουκούμι”!


Κοτόπουλο στη γάστρα με πορτοκάλι και μπαχαρικά

Καλή η κατσαρόλα αλλά η γάστρα έχει άλλη χάρη… Φτιάχνουμε κοτόπουλο στη γάστρα λοιπόν, το καρυκεύουμε με μπαχαρικά και το αρωματίζουμε με πορτοκάλι!


Κοτόπουλο με κυδώνια

Αγαπημένο φαγητό της γιαγιάς μου και με προέλευση από την βορειοελλαδίτικη παράδοση, το φτιάχναμε τα Χριστούγεννα αλλά και σε όλα τα χειμωνιάτικα καλέσματα. Άλλοτε με μοσχαράκι άλλοτε με χοιρινό άλλοτε με κοτόπουλο. Υπέροχο φαγητό που μοσχοβολά ζεστά μπαχαρικά και γίνεται ωραιότατο και με κόκορα!


Γαλοπούλα γλασαρισμένη με σιρόπι σφένδαμου και ουίσκι

Θέλει το χρόνο της και στην προετοιμασία και στο ψήσιμο όμως η νοστιμιά της θα συζητηθεί πολύ στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.


Γαλοπούλα με γέμιση από μανιτάρια

Η γαλοπούλα είναι ένα φαγητό που το ψήσιμό του απαιτεί χρόνο και στο τραπέζι μας έχει την τιμητική του τα Χριστούγεννα. Όταν τη φτιάξετε με μια ωραία γέμιση με μανιτάρια, ρύζι, σταφίδες και ζαμπόν γαλοπούλας και την περιχύσετε με τη σάλτσα που σας προτείνουμε, η αναμονή σίγουρα θα σας δικαιώσει.


Ρολό από φιλέτο γαλοπούλας με διάφορα φρούτα

Η γαλοπούλα δεν είναι η αγαπημένη όλων και υπάρχει αρκετή γκρίνια γύρω από το στεγνό κι άνοστο κρέας της. Μύθος από κακές γλώσσες αφού όλα είναι θέμα γούστου και σωστού μαγειρέματος. Για του λόγου το αληθές σας προτείνουμε μια συνταγή για ένα τραπέζι μέχρι 6 ατόμα που θα διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις γύρω από το όνομά της.


Φιλέτο γαλοπούλας με γέμιση και πατάτες φούρνου

Η γεμιστή γαλοπούλα είναι από τα καλύτερα πιάτα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, δεν είναι ανάγκη όμως να γεμίσετε ολόκληρο το πουλερικό. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό κυρίως πιάτο και μόνο με το φιλέτο από το στήθος της γαλοπούλας.


Ζυμαρικά


Παστίτσιο με βασιλομανίταρα, λάδι τρούφας και λιαστή ντομάτα

Το παστίτσιο αποτελεί αξία διαχρονική. Εδώ, το αγαπημένο μαμαδίστικο πιάτο μας συστήνεται σε μια πιο… βασιλική εκδοχή.


Φαρφάλες με βότκα και σολομό γαρνιρισμένες με μπρικ

Ένα απλό πιάτο ζυμαρικών μεταμορφώνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε ένα γιορτινό πιάτο, ικανό να σταθεί σε κάθε επίσημο δείπνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη βότκα, σολομός και μπρικ.


Και με τι τα συνοδεύουμε;

Πατάτες ντοφινουάζ στο τηγάνι

Μια κλασική γαλλική συνταγή που εντυπωσιάζει με τη νοστιμιά της αλλά και με την ευκολία στην προετοιμασία. Αυτές οι πατάτες θα γίνουν το αγαπημένο σας συνοδευτικό για κάθε γιορτινό τραπέζι.


Κιμαδοπίλαφο με ρόδι στη φόρμα

Συνδυάζετε κύριο και συνοδευτικό πιάτο σε ένα μαγείρεμα με πολλή νοστιμιά και πλούσια γεύση. Αν δεν έχετε στρογγυλή φόρμα του κέικ, χρησιμοποιείτε μια μακρόστενη, αρκετά βαθιά ή ένα μέτριο βαθύ ταψάκι, διαμέτρου 24-26εκ. και ξεφορμάρετε με τον ίδιο τρόπο.


Αρωματικό πιλάφι της Ανατολής με ρόδι, σαφράν και ξηρούς καρπούς

Ένα αλλιώτικο πιλάφι όλο χρώματα κι αρώματα Ανατολής που θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα συνοδεύσει με τρόπο ξεχωριστό τα ψητά σας κρέατα.


Πουρές κάστανου με σάλτσα σύκων και μαυροδάφνης

Ένας πηχτός, γλυκούτσικος, κρασάτος πουρές για να συνοδεύσετε ψητό χοιρινό ή γαλοπούλα.


Δύο γιορτινές γαρνιτούρες

Δύο πολύ νόστιμες γαρνιτούρες, που σερβίρονται ζεστές και συνοδεύουν εξαιρετικά τα ψητά κρέατα και πουλερικά, δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα και γεύση στο γιορτινό τραπέζι. Από τις καλύτερες επιλογές και για το Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365