Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Έτσι θα επενδύονται οι εισφορές του νέου επικουρικού

Έτσι θα επενδύονται οι εισφορές του νέου επικουρικού

Το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης των ασφαλιστικών εισφορών όσων ασφαλιστούν για πρώτη φορά από 1/1/22. Σε καταθετικούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς στην Tράπεζα της Ελλάδος μέχρι την σύσταση του ΔΣ του ΤΕΚΑ.


Σε καταθετικούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς στην τράπεζα της Ελλάδος θα ενταχθούν από το 2022 οι εισφορές της επικουρικής ασφάλισης των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας μέχρι την σύσταση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΤΕΚΑ.


Στη συνέχεια του 2023 και του 2024 θα δοθούν στους ασφαλισμένους προκαθορισμένα επενδυτικά προγράμματα για τις ασφαλιστικές εισφορές που θα έχουν εισρεύσει στο σύστημα.


Από το 2025 και μετά θα υπάρξει μεγαλύτερο εύρος επενδυτικών προγραμμάτων ανάλογα με την ηλικιακή κατανομή του ασφαλισμένου.


Ειδικότερα υψηλότερου ρίσκου για μικρές ηλικίες, χαμηλότερου ρίσκου για τους μεγαλύτερους.


Με αυτόν τρόπο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επενδύονται τα χρήματα του νέου κεφαλοποιητικού επικουρικού ταμείο, το οποίο θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2022, υπό την επίβλεψη της υπουργού κοινωνικής ασφάλισης, κ. Πάνου Τσακλόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365