Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Φωτογραφίες – ντοκουμέντα από την απαγωγή του Γυμνασιάρχη από τους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” - Ποιοι είναι

Δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντα

Εικόνες ντοκουμέντα από τη στιγμή της απαγωγής του Γυμνασιάρχη στην Πιερία από τους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.


Οι δράστες έστησαν καρτέρι στο Γυμνασιάρχη στις 7.30 το πρωί και η ομάδα ατόμων που είναι αρνητές του κορωνοϊού με τη χρήση βίας του πέρασε χειροπέδες, τον επιβίβασαν σε ένα αυτοκίνητο και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.


Το θύμα της πρωτοφανούς επίθεσης μίλησε στην εκπομπή “Tlive” με την Τατιάνα Στεφανίδου και εξιστορεί τα όσα βίωσε. «Με στρίμωξαν στην είσοδο του σχολείου, ενώ εγώ είχα το κινητό στο χέρι και έπαιρνα τηλέφωνο την αστυνομία και μιλούσα μαζί της. Προσπάθησαν εκβιαστικά με τη χρήση βίας να μου βάλουν χειροπέδες. Μετά από αντίσταση κάποιων λεπτών μου πέρασαν χειροπέδες, με φόρτωσαν σε ένα αυτοκίνητο και με πήγαν στην αστυνομία. Ήταν παραπάνω, αλλά αυτοί που με περικύκλωσαν ήταν 6 με 7 άτομα, με στρίμωξαν σε μια γωνία στην είσοδο του σχολείου και όρμηξαν εναντίον μου. Κράτησαν τα χέρια πίσω για να μου βάλουν τις χειροπέδες. Με πίεσαν προς τα κάτω και μου έκαναν κεφαλοκλίδωμα… Όλα αυτά βία δεν είναι;».


Ο διευθυντής του σχολείου με μώλωπες στα χέρια μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο κέντρο υγείας της περιοχής και είναι καλά στην υγεία του. Το περιστατικό διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια των μαθητών και κάποια έχουν υποστεί σοκ.


Ποιοι είναι οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”


Μια δασκάλα χορού, μια νοικοκυρά, ένας απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα, ένας άνεργος από το Ίλιον είναι μεταξύ των 11 συλληφθέντων στο Αιγίνειο Πιερίας που κατηγορούνται ότι σήμερα το πρωί «απήγαγαν» τον γυμνασιάρχη, του φόρεσαν χειροπέδες και τον «έσυραν» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.


Οι 11 που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για αρπαγή από κοινού και ουσιαστικά πρόκειται για ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων ατόμων από όλη τη χώρα ηλικίας από 40-75 ετών που το μόνο κοινό στοιχείο που παρουσιάζουν είναι η εμμονή τους κατά της πανδημίας, του εμβολιασμού και των μέτρων προστασίας.


Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 11, οι δύο είναι γυναίκες, μια δασκάλα χορού από τη Μεθώνη και μια νοικοκυρά από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας ενώ μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο.


Ξεχωριστή είναι η περίπτωση ενός 54χρονου απόστρατου αστυνομικού από τα Τρίκαλα, ενός 40χρονου ανέργου από το Ίλιον Αττικής, δύο αγροτών από το Αιγήνειο και τον Πλαταμώνα και ενός 75χρονου συνταξιούχου από τη Νάουσα.


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.



Σημειώνεται ότι οι …«θεματοφύλακες» είχαν συγκέντρωση περίπου στις 6 το πρωί σε καφέ στο Αιγίνειο και ακολούθως, γύρω στις 7.30 κατευθύνθηκαν προς το σχολικό συγκρότημα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του λυκειάρχη, στόχος ήταν και ο ίδιος, καθώς είχε δεχθεί απειλές κατά το παρελθόν, αλλά για καλή του τύχη, άργησε για λίγα λεπτά να πάει στο σχολείο, πότε δεν έπεσε στα χέρια τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πιο ενεργή ήταν μία εκ των δύο γυναικών που συνελήφθησαν, διαμαρτυρόμενη σε έντονο υφος κατά καιρούς προς το σχολείο σχετικά με τα μέτρα προστασίας, καθώς ο γιος της είναι μαθητής στο συγκεκριμένο συγκρότημα.


Δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντα που εξασφάλισε το newsit.gr:





Πηγή: protothema.gr / newsit.gr

4 σχόλια:

  1. είσαι απόστρατος στα 54 και μιλάς ρε μόρτη? σκυβεις το κεφάλι και κρύβεσαι,,,
    Πάντως και στην Αλμωπία έχει πολλούς τέτοιους θεματοφύλακες...μάγκες που νομίζουν ότι είναι πολύ άνδρες και δεν μπορούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είσαι ακροδεξιός...οι αξίες σου ονομάζονται πλέον ποινικά κολάσιμες, καταρρέει ο κόσμος σου...πως να προσαρμοστείς? Σου λένε ότι οι άνθρωποι ειναι ίσοι ..δυσκολεύεσαι να το χωνέψεις...αντιδράς...είσαι αντιεμβολιαστής...Δεν έμαθες μικρός τις αλήθειες που έπρεπε και τις μαθαίνεις μεγάλος...Δύσκολη φάση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θεωρώ ύποπτο. Δεν είχαν ελληνικές σημαίες, ούτε εικόνες και σταυρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην χώρα των παλαβών τα πάντα μπορεί να συμβούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365