Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Στο “τραπέζι” περιορισμός στο ωράριο της εστίασης από τον Ιανουάριο και αύξηση της τηλεργασίας

Δύο δωρεάν self test για όλους στις γιορτές

Έτοιμα είναι τα νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού για το 2022, υπό τον φόβο της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Ομικρόν.


Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μίλησε μεταξύ άλλων για τα νέα μέτρα που πιθανότατα θα τεθούν σε ισχύ τις πρώτες εβδομάδες του 2022.


Αυτά είναι η επέκταση της τηλεργασίας, αλλά και οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όπως τόνισε πάντως ο πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να κλείσουν και πάλι τα σχολεία.


Υπογράμμισε ωστόσο, ότι όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα μετά τις γιορτές.


“Η δεύτερη φάση της άμυνας μας αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022. Και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί”, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Δύο δωρεάν self test για όλους στις γιορτές


Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δύο δωρεάν self test στις γιορτές για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.


“Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους”, είπε ο κ. Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο και πρόσθεσε:


“Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365