Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Επιστρέφουν οι αναστολές συμβάσεων, ποιους εργαζόμενους αφορά

Επανέρχεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού

Επανέρχεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού λόγω των μέτρων που έφερε η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.


Επανέρχεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν λειτουργήσουν εφόσον δεν υπάρχει μουσική όπως είναι τα κέντρα διασκέδασης. Ειδικότερα επανέρχονται τα 18 ευρώ την ημέρα ως αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα μπουν αναγκαστικά σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους. 


Εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε σχετικές δηλώσεις του τόνισε εξετάζεται το μέτρο των αναστολών για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας για τους κλάδους που πλήττονται. Όπως είπε  «τα τελευταία δύο χρόνια το οικονομικό επιτελείο έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί με ψυχραιμία. Η οικονομία είναι ακόμη ανοιχτή. Προς το παρόν δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη τα περιοριστικά μέτρα.


Πρέπει να δούμε τον αντίκτυπό τους μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα».


Εξήγησε δε πως «αν το πρόβλημα εξαντληθεί σε 2 -3 εβδομάδες είναι πολύ διαφορετικό από το να κρατήσει 2-3 μήνες».


Οι επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα σε όλη την Επικράτεια που θα κλείσουν λόγω της μουσικής για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η εντολή αυτή, θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους.


Οι επιχειρήσεις-εργοδότες  για όσο χρονικό διάστημα οι συμβάσεις των εργαζομένων τους τελούν σε αναστολή υποχρεούνται να μην προβούν σε μειώσεις προσωπικού με καταγγελία σύμβασης εργασίας και, σε περίπτωση πραγματοποίησής της, αυτή είναι άκυρη.


Εφόσον ο εργαζόμενος μπει σε αναστολή για 15 ημέρες θα λάβει 267 ευρώ καθώς κάθε ημέρα αναστολής ο εργαζόμενος θα λάβει 18 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365