Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Έλεγχοι σε κέντρα διασκέδασης: Κρύβονταν σε πατάρια για να γλιτώσουν τους ελέγχους

Απίστευτες εικόνες
Απίστευτες εικόνες αντίκρισαν οι ελεγκτές που βρέθηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων σε νυχτερινά κέντρα για να κάνουν ελέγχους αν τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Και έζησαν το απόλυτο θεάτρο του παραλόγου!

Πολύς ήταν ο κόσμος που παρά τα νέα μέτρα έσπευσε σε γνωστά νυχτερινά κέντρα για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων. Εκεί βέβαια βρέθηκαν και ελεγκτές για να διαπιστώσουν αν τα μέτρα τηρούνται και αν στα μαγαζιά μπαίνουν μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Και οι έλεγχοι όχι μόνο έβγαλαν «λαβράκια» αλλά αποκάλυψαν και το απόλυτο θέατρο του παραλόγου. Σε δυο πολύ γνωστά νυχτερινά κέντρα στο Γκάζι, διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων, με αποτέλεσμα να «πέσουν» πρόστιμα και να μπουν λουκέτα!

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, μάλιστα, τα κέντρα αυτά όχι μόνο δεν ήλεγχαν, από ένα σημείο και μετά, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης των όσων πήγαιναν να διασκεδάζουν, αλλά είχαν ανοίξει διάπλατα τις πόρτες τους ώστε να μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο για το αν είναι εμβολιασμένος ή όχι.

Όταν μάλιστα οι ελεγκτές έκαναν… έφοδο, διαδραματίστηκαν εικόνες που προκαλούν κλαυσίγελο: θαμώνες προσπαθούσαν είτε να κρυφτούν σε πατάρια και κάτω από τραπέζια είτε να αποχωρήσουν άμεσα από το κατάστημα προκειμένου να μην διαπιστωθεί η απάτη!

Ενδεικτικά, όπως διαπιστώθηκε εντοπίστηκαν δεκάδες νεαρά άτομα είτε δεν είχαν πιστοποιητικά είτε έδειχναν πιστοποιητικά που δεν τους ανήκουν.


Η εν λόγω παράβαση επιφέρει πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως ένα από τα καταστήματα εκ των οποίων διαπιστώθηκαν παρατυπίες είναι υπότροπο για δεύτερη φορά καθώς έχουν διαπιστωθεί ξανά σε αυτό παρόμοιες παραβάσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ, να σημειώνουν στον ΣΚΑΙ πως την τρίτη φορά που θα διαπιστωθεί κάτι ανάλογο ο νόμος προβλέπει αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365