Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Τα ποσοστά εμβολιασμού σε Στρατό, Αεροπορία και Ναυτικό

Δείτε τα ποσοστά

Τα επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία εμβολιασμού σε Στρατό, Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό παρουσίασε  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.


Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, ανέφερε ότι το 72,59% του μονίμου προσωπικού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, το 63,51% του Γενικού Επιτελείου Στρατού και το 62,23% του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας είναι εμβολιασμένο.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε δε, πως το ποσοστό ανοσοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μεγαλύτερο εάν προστεθούν και οι νοσήσαντες, οι οποίοι διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό.


Τα ποσοστά του εμβολιασμένου μονίμου στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων προκύπτουν με βάση τα επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία εμβολιασμού ανά Γενικό Επιτελείο.


Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην απάντηση της ερώτησης που του κατατέθηκε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και διαβιβάστηκε στην Βουλή των Ελλήνων στις 17 Δεκεμβρίου, αναφέρει πως «η ενημέρωση του προσωπικού για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και η θετική επίπτωσή του στην εξέλιξη της πανδημίας αποτελεί βασική προτεραιότητα του ΥΕΘΑ, γεγονός που αποδεικνύεται εκτός των άλλων και από τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού των στελεχών των ΕΔ».


Σημειώνει πως εκτός από τα εγχειρίδια και τις οδηγίες που έχουν αποσταλεί από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και τις ενημερώσεις που έχουν γίνει στα Γενικά Επιτελεία περί της διάθεσης της τρίτης δόσης, οι ενημερώσεις συνεχίζονται σε τακτική βάση και συνδυάζονται με όλα τα επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στον εμβολιασμό έναντι της Covid-19.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365