Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Οικονόμου για μέτρα: «Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για την χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα»

Η παραλλαγή Όμικρον εξελίσσεται ραγδαία και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ενημέρωση της Τρίτης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. 

Σήμερα, σύμφωνα και με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη θα έχουμε τσουνάμι κρουσμάτων με την μετάλλαξη Όμικρον να φαίνεται να σέρνει τον χορό των μολύνσεων. Δεν αποκλείεται επίσης να έχουμε εφαρμογή μέτρων νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

«Η παραλλαγή Όμικρον εξελίσσεται ραγδαία και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων δεν φέρνει αντίστοιχη αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες. Περιμένουμε και στην Ελλάδα αύξηση κρουσμάτων και θα πιεστεί το σύστημα υγείας», είπε ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: «Η ανάσχεση της πανδημίας απαιτεί από όλους μα συνέπεια και υπευθυνότητα».

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι τα κρούσματα αφορούν κυρίως τις νεότερες ηλικίες».

«Τα επόμενα 24ωρα είναι σκοπός μας να μην μεταφερθεί από τους νεότερους στις μεγαλύτερες ηλικίες. Κάλεσε τους νέους να αποφύγουν τις συναναστροφές με τους μεγαλύτερους ή να υποβληθούν σε τεστ. Ο σχεδιασμός είναι δυναμικός για την προστασία της δημόσιας υγείας. Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ανά πάσα στιγμή στον χρόνο που θα κριθεί ότι είναι ο κατάλληλος και ο ενδεδειγμένος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου είπε: «Σταθμίζουμε τα δεδομένα και παρακολουθούμε την πορεία των κρουσμάτων και αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για την χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα».

Για τα σχολεία είπε: «Μέχρι να ανοίξουν θα έχουμε αρκετά στοιχεία στα χέρια μας αλλά με βάση τα πρωτόκολλα που έχουμε τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά».
Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή και νομίζω ότι το μόνο που θα εισηγηθεί είναι η χρονική μετάθεση και όχι νέα μέτρα, πρόσθεσε ακόμα.

Για το ενδεχόμενο λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και για άλλες ηλικιακές ομάδες που δεν έχουν προχωρήσει στην αναμνηστική δόση με το πέρας του 7μηνου ο κ. Οικονόμου είπε: «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε ότι αφορά την διάρκεια του πιστοποιητικού. Είναι ικανοποιητικά τα ποσοστά όσον αφορά στην αναμνηστική δόση και αν χρειαστεί να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας θα το δούμε».

3 σχόλια:


  1. 1.΄Στα χωριά κάποιοι που μαζεύονται σε τραπέζια και αποθήκες γιατί δεν υπολογίζουν τους κανόνες? δεν αγαπούν τα παιδιά ,τοςυ συγγενείς και τα εγγόνια τους?
    2.Αγαπάς τους ανθρώπους σου? Δεν τους επισκέπτεσαι.Ας το ξεκαθαρίσουμε γιατί κάποιοι μπερδεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνε να σε δει κάποιος ειδικός γιατί δεν πας καλά
      Έχουμε κάνει 2-3 δόσεις και αντί να πάμε καλύτερα κάθε μέρα πάμε χειρότερα μας δουλεύουν ψηλό Γάζι και κοιμάσαι στον ύπνο του δικαίου

      Διαγραφή
    2. 2.27 μην καθυστερείς καθόλου. Γρήγορα για τεστ νοημοσύνης.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365