Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Πιερία: Μαρτυρίες που σοκάρουν για την απαγωγή Γυμνασιάρχη από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Σε κατάσταση σοκ ο Γυμνασιάρχης…

Τα όσα έγιναν το πρωί στην Πιερία στην είσοδο σχολείου δεν έχουν προηγούμενο. 11 άτομα, 9 άντρες και 2 γυναίκες, επιτέθηκαν στον διευθυντή, του πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα και τον απήγαγαν. Τον πήγαν σε αστυνομικό τμήμα όπου οι δράστες συνελήφθησαν. Σε κατάσταση σοκ ο Γυμνασιάρχης…


Ήδη σύμφωνα με την αστυνομία, τα 11 άτομα που πρωταγωνίστησαν στην πρωινή απαγωγή του διευθυντή, κρατούνται στην Ασφάλεια της πόλης. Έχει σχηματιστεί δικογραφία για αρπαγή και βία κατά υπαλλήλων. Όλοι τους, δηλώνουν «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» και μέλη της οργάνωσης «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Όπως φαίνεται είχαν σχεδιάσει το χτύπημα με κάθε λεπτομέρεια και έθεσαν το σχέδιό τους, σε εφαρμογή, την ώρα που ο Γυμνασιάρχης έφτανε στο σχολείο.


Πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα στον Γυμνασιάρχη, τον έβαλαν μέσα στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν. Τις στιγμές αγωνίας από το πρωτοφανές περιστατικό που σημειωθήκε στο Αιγίνιο Πιερίας περιγράφει στο newsit.gr ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας αλλά και συνάδελφοι του διευθυντή του Γυμνασίου, ο οποίος δέχτηκε την καταδρομική επίθεση των ‘’θεματοφυλάκων του Συντάγματος’’. 


Ο εκπαιδευτικός υπέστη σοκ με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Κέντρο Υγείας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Αφού ηρέμησε μετέβη στην Ασφάλεια Κατερίνης για να καταθέσει. «Πήγαν το πρωί στο Γυμνάσιο και όπως μου είπαν καθηγητές και κάποιοι γονείς που είχαν πάει τα παιδιά τους εκεί, κάποιοι άγνωστοι συνέλαβαν , -με ή χωρίς εισαγωγικά απήγαγαν-  τον διευθυντή του Γυμνασίου και τον οδήγησαν όπως μάθαμε αργότερα στο Αστυνομικό τμήμα», λέει στο newsit.gr o δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας.


«Το σημαντικό είναι ότι ο γυμνασιάρχης από το αστυνομικό τμήμα διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου. Οπότε επειδή προέχει η υγεία  του ανθρώπου πήγα πρώτα στο κέντρο υγείας. Μόλις είχε πάει, δεν τον είχαν δει καν οι γιατροί και εκεί προσπάθησα λίγο να κουβεντιάσω μαζί του. Ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μου είπε ότι πήγαν κάποιοι του πέρασαν χειροπέδες και με βία τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο.


Τον γυμνασιάρχη μάλλον του είχαν στήσει καρτέρι, μάλλον τον περιμένανε. Αντιστάθηκε ο άνθρωπος και στα χέρια του είχε μώλωπες από τις χειροπέδες. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν αυτό.  Θέλουν δημοσιότητα, τι να πω… Στο αστυνομικό τμήμα όταν πήγα είδα το πολύ δέκα ανθρώπους. Σε αυτούς ήταν εκείνοι που έκαναν το συμβάν και κάποιοι που πήγαν γιατί ήθελαν να τους υποστηρίξουν. Είναι εναντίον των εμβολίων. Από την περιοχή μας εγώ αναγνώρισα τρία άτομα. Είχαν δημιουργήσει και άλλο περιστατικό και πριν λίγες ημέρες στο ΚΕΠ.» 


«Το πρωί με πήρε ο διευθυντής του Λυκείου και μου ανέφερε ότι μια ομάδα συνέλαβε τον διευθυντή του Γυμνασίου έξω από το σχολείο με βίαιο τρόπο. Του πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα και τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο,  χωρίς να ξέρουμε που τον πάνε. Μετά από λίγο μάθαμε ότι τον πήγαν στον αστυνομικό τμήμα της περιοχής» λεει στο newsit.gr, η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πιερίας, Μεταξία Τσιαργαλή και συνεχίζοντας προσθέτει:


«Αυτή η ομάδα είχε δημιουργήσει προβλήματα στα σχολεία, δηλαδή προσπάθουσε από τη στιγμή που είχε μπει σε εφαρμογή η λειτουργία η πλατφόρμα edupass υπήρχαν θέματα, δηλαδη φωνές στη αυλή του σχολείου, χωρίς όμως προβλήματα τέτοιου είδους. Η σημερινή ημέρα ήταν το αποκορύφωμα».


Αντίδραση Θεοδωρικάκου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε σχετικά με το επεισόδιο στo Πιερία: « Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365