Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Δημοσκόπηση MARC: Ανοίγει η «ψαλίδα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, στο 15,2 το ΚΙΝΑΛ με Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεύτερος δημοφιλέστερος

Ο νέος αρχηγός Κινηματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μπαίνει δυναμικά στην πολιτική σκηνή της χώρας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν όπως δείχνουν τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Marc. Μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται πως δείνει νέα δυναμική στο Κίνημα Αλλαγής.

Πιο συγκεκριμένα, το Κίνημα Αλλαγής αυξάνει το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει αξιοσημείωτες απώλειες, σύμφωμα με την δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Στην πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 33% και προηγείται με 13,8 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 19,2%. Ωστόσο, το ΚΙΝΑΛ ανεβάζει εντυπωσιακά τα ποσοστά του -πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση καθώς καταγράφει 15,2 στην πρόθεση ψήφου.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 11,2%, ενώ 1,2% των ερωτηθέντων δηλώνουν «άκυρο/λευκό».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεύτερος δημοφιλέστερος

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει δημοφιλέστερος 52,1% και δεύτερος εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 46,4%!


Τρίτος είναι γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 31,8% και στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 30,2%. Πέμπτος ακολουθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης με 19,1% κι έκτος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 14,9%.

Όσον αφορά σε ερώτηση για την αξιολόγηση της κυβέρνησης ανεξάρτητα με το τι έχει ψηφίσει στις εκλογές, ο καθένας που ρωτήθηκε, το 50,2 απαντά αρνητικά/μάλλον αρνητικά και το 49,2 θετικά/μάλλον θετικά. 

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, το 54,6 συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί ενώ το 44,6 απαντά πως διαφωνεί/μάλλον διαφωνεί.

2 σχόλια:

  1. Ε ρε γλέντια! Ντουγρου για το 4%. Έρχεται η κανονικότητα στο ελληνικό πολιτικο σύστημα. Δύο κανονικά κόμματα και οι λοιποί. Επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρέμε αλεκτση πες αλεύρι το 3% σε γυρεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365