Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Λύνει τη σιωπή της η 24χρονη για τον βιασμό της – “Ξύπνησα χωρίς ρούχα” - Συνθήματα στο μαγαζί του νεαρού που εμπλέκεται

Δείτε φωτογραφίες
Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την υπόθεση βιασμού μίας 24χρονης στη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά σε σουίτα ξενοδοχείου. «Η δικαιοσύνη να πράξει αυτά που πρέπει, ώστε να χτυπηθεί η ρίζα του κακού», λέει ο δικηγόρος της κοπέλας, Θανάσης Ζιώγας.

Η 24χρονη που φέρεται να βιάστηκε σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη διαψεύδει τους ισχυρισμούς του 27χρονου γνωστού επιχειρηματία της εστίασης ότι είχε τη συναίνεσή της.

Όπως λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος της 24χρονης Θανάσης Ζιώγας, «η εντολέας μου πήγε το βράδυ εκείνο στη σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου με μία φίλη της. Εκεί βρήκαν και άλλη γνωστή τους. Μετά από λίγη ώρα, επειδή είχαν πιει, αποφάσισαν να φύγουν.

Όμως, ακριβώς επειδή είχαν πιει δεν μπορούσε να πάρει το αυτοκίνητο και να γυρίσει σπίτι της. Πήρε τηλέφωνο τον άνθρωπο που την κάλεσε εκεί και του είπε ότι δεν μπορεί να οδηγήσει και αυτός της είπε να γυρίσει πίσω. Όταν γύρισε είδε τρία άτομα να την περιμένουν στη σουίτα. Μετά δεν θυμάται τίποτα η κοπέλα.

Το πρωί ξύπνησε, ήταν χωρίς ρούχα και μόνη της σε ένα δωμάτιο. Ταράχτηκε, δεν ήξερε τι είχε γίνει. Αποφάσισε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία και μετά από έρευνα συνελήφθη ο 27χρονος, ο οποίος φαίνεται να παραδέχτηκε ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με την εντολέα μου, όμως, ισχυρίζεται πως είχε τη συναίνεση της.

Η εντολέας μου, όμως, δεν τον ήξερε και δεν έγινε τίποτα με τη θέλησή της. Τώρα η δικαιοσύνη θα πράξει αυτά που πρέπει, ώστε να χτυπηθεί η ρίζα του κακού και οι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται τα νεαρά κορίτσια.

Συνθήματα στο μαγαζί του νεαρού που εμπλέκεται στον βιασμό της 24χρονης

Στο στόχαστρο βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, το γνωστό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο ανήκει στον νεαρό που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού 24χρονης την Πρωτοχρονιά, σε σουίτα ξενοδοχείου της πόλης.

Σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν: “Τα ξημερώματα του Σαββάτου 15/1 γράψαμε συνθήματα έξω από το Αχίλλειον στη Θεσσαλονίκη που είναι το μαγαζί ενός από τους βιαστές της κοπέλας για να υπενθυμίσουμε σε αυτόν αλλά και σε κάθε βιαστή ότι είμαστε εδώ, είμαστε πολλές και θα μας βρίσκουν απέναντί τους”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Τα ξημερώματα του Σαββάτου 15/1 γράψαμε συνθήματα έξω από το Αχίλλειον στη Θεσσαλονίκη που είναι το μαγαζί ενός από τους βιαστές της κοπέλας για να υπενθυμίσουμε σε αυτόν αλλά και σε κάθε βιαστή ότι είμαστε εδώ, είμαστε πολλές και θα μας βρίσκουν απέναντί τους.

Ενώ το 2021 μετρήσαμε 19 γυναικοκτονίες η πατριαρχία έρχεται πάλι να μας θυμίσει οτι βιάζει, καταπιέζει και δολοφονεί! Είναι η διαρκής υπενθύμιση ότι ανά πάσα στιγμή, εμείς ως γυναίκες, μπορούμε λόγω της φύσης μας ή της σεξουαλικότητάς μας, να γίνουμε αντικείμενα καταπίεσης. Μέσα σε μία πατριαρχικά δομημένη κοινωνία, η κοινωνική νομιμοποίηση της έμφυλης βίας αποκρυσταλλώνεται είτε στην αποδοχή καταπιεστικών-εξουσιαστικών συμπεριφορών είτε στο να αποκρύπτονται τέτοιου είδους περιστατικά, αν το στάτους των βιαστών το επιτρέπει.

Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε στην αστική δικαιοσύνη, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συγκαλύπτει και αφήνει ελεύθερους βιαστές, μιας και στη συγκεκριμένη περίπτωση μόλις έδωσε κατάθεση ο βιαστής μπόρεσε να φύγει ελεύθερος και ανενόχλητος. Το μόνο που έκαναν απλά εισαγγελέας και ανακριτής ήταν να του απαγορεύσουν την επικοινωνία με την κοπέλα! Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ένας από τους βιαστές παραδέχτηκε το περιστατικό μέσω Instagram.


Στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία δίπλα στην άλλη και αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της έμφυλης καταπίεσης και όλων των μορφών εξουσίας. Για εμάς είναι προφανές ότι ο δρόμος για την εξάλειψη της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας περνάει μέσα από τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, ένα αγώνα συνολικό, που τάσσεται ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και σε κάθε μορφή εξουσίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΚΡΑΤΟΣ ΜΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ”.

Δείτε φωτογραφίες:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365