Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Οι 6 παρενέργειες της τρίτης δόσης του εμβολίου

Ήπιες και σύντομες παρενέργειες μπορεί να εμφανίσουν και όσοι κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου σύμφωνα με νέα έρευνα

Λιγότερες και πιο ήπιες φαίνεται να είναι οι πιθανές παρενέργειες της τρίτης δόσης του εμβολίου.


Ήπιες και σύντομες παρενέργειες μπορεί να εμφανίσουν και όσοι κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου σύμφωνα με νέα έρευνα. Μάλιστα, αυτές μπορεί να διαφοροποιούνται αναλόγως με το ποιο εμβόλιο έκανε κάποιος τις δύο πρώτες δόσεις και με ποιο την τρίτη.


Μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που εστιάζει στον αντίκτυπο του λεγόμενου mix and match εμβολιασμού διαπιστώνει ότι όσοι έχουν κάνει δύο δόσεις AstraZeneca και κάνουν την τρίτη δόση με Pfizer - που είναι το πιθανότερο καθώς είναι το σκεύασμα με την μεγαλύτερη διαθεσιμότητα- τότε είναι πιθανότερο να εμφανίσουν ελαφρώς πιο αισθητές παρενέργειες.


Οι πιθανές παρενέργειες της τρίτης δόσης του εμβολίου σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού είναι:


Πόνος στο σημείο της ένεσης,

κόπωση,

κεφαλαλγία,

μυϊκός πόνος,

σπανιότερα αρθραλγίες που διαρκούν μία έως δύο μέρες και αντιμετωπίζονται εύκολα με ένα αντιπυρετικό αναλγητικό φάρμακο,

μικρή πιθανότητα εμφάνισης διόγκωσης των μασχαλιαίων λεμφαδένων από 1-4 εβδομάδες και υποχωρεί χωρίς ειδική θεραπεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365