Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Αυτό είναι το συχνότερο σύμπτωμα της Μετάλλαξης Όμικρον

Έρευνα

Ρινική καταρροή και πονοκέφαλος τα πιο συχνά συμπτώματα της Μετάλλαξης 'Oμικρον σύμφωνα με μελέτη.


Η ερευνητική ομάδα της ZOE COVID Study δημοσιοποίησε τις προηγούμενες μέρες λοιπόν μια λίστα με τα 20 συχνότερα συμπτώματα της Omicron βάσει των αναφορών που είχαν κάνει οι συμμετέχοντες στην έρευνα τον Δεκέμβριο του 2021, που η μετάλλαξη σάρωσε το Ηνωμένο Βασίλειο και τα συνέκριναν με στοιχεία του περασμένου Οκτωβρίου που κυριαρχούσε η Δέλτα.


Από τη ανάλυση δεν προέκυψαν σημαντικές διαφορές στο προφίλ των συμπτωμάτων μεταξύ Δέλτα και Omicro, με τα πέντε συχνότερα συμπτώματα και στις δύο μεταλλάξεις να είναι η ρινική καταρροή, ο πονοκέφαλος, η κόπωση, το φτέρνισμα και ο πονόλαιμος. Αλλά όταν εξέτασαν τη συνολική συχνότητα των συμπτώματα προέκυψαν διαφοροποιήσεις.


Τα 20 συμπτώματα της Omicron βάσει συχνότητας

Ρινική καταρροή (73,01%)

Πονοκέφαλος (67,51%)

Κόπωση (63,5%)

Φτέρνισμα (60,24%)

Πονόλαιμος (59,66%)

Εμμένων βήχας (43,56%)

Βραχνή φωνή (35,75%)

Άλλο (35,7%)

Ρίγη (30,41%)

Πυρετός (29,47%)

Ζαλάδα (27,89)

Σύγχυση (23,68%)

Αλλοιωμένη όσφρηση (23,17%)

Ερεθισμένα μάτια (22,86%)

Ασυνήθιστα μυϊκά άλγη (22,65%)

Απώλεια όρεξης (20,89%)

Απώλεια γεύσης (19,33%)

Στηθάγχη (18,58%)

Πρησμένοι αδένες (18,51%)

Πεσμένη διάθεση (16,02%)


Έτσι στην πρώτη θέση με το πιο συχνό σύμπτωμα βρίσκουμε την ρινική καταρροή γι ατό άλλωστε είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς πολλές φορές οτι έχει κολλήσει τη Μετάλλαξη Όμικρον καθώς το συγχέει με ένα ελαφρύ κρύωμα.


Στη δεύτερη θέση μάλιστα είναι ένα ακόμα σύμπτωμα που δεν δείχνει οτι έχουμε κολλήσει καθώς δεν παραπέμπει σε ιό, ο λόγος για τον πονοκέφαλο που εμφανίζεται αρκετά συχνά με ποσοστό 67.51%


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365