Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Επιδότηση για φυσικό αέριο και ρεύμα: Νέα μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Οι ανακοινώσεις Σκρέκα

Επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου
Ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης ανακοίνωση επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου ύφους 400 εκατ. ευρώ για τον Ιανουάριο και ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, εξειδικεύει τα μέτρα κατά της ακρίβειας. 

Η επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου επεκτείνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, και τους επαγγελματίες, τόνισε ο Κώστας Σκρέκας, εξειδικεύοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

Στα νοικοκυριά θα επιδοτηθούν μόνο οι κύριες κατοικίες και η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή.

Μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα νοικοκυριό είναι 42 ευρώ. 

Στα νοικοκυριά που είναι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο θα είναι 54 ευρώ. 

Οριζόντια θα επιδοτηθούν όλα τα μη οικιακά τιμολόγια (είτε χαμηλής, είτε μέσης, είτε υψηλής τάσης). Η τιμή της επιδότησης ορίζεται στα 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

Από τον Φεβρουάριο και μετά εξετάζεται η επιδότηση να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. 

Στο φυσικό αέριο, θα είναι 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα στα νοικοκυριά. 

Επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα θα διαθέσει στους πελάτες της και η ΔΕΠΑ Εμπορίας, ενώ θα υπάρξει στήριξη και από τους άλλους παρόχους. 

Το κόστος θα φτάσει τα 54 εκατ. ευρώ και τα μέτρα θα αξιολογούνται κάθε μήνα. 

Επεκτείνεται από την κυβέρνηση η επιδότηση σε όλους τους βιομηχανικούς καταναλωτές, ανεξαρτήτως τζίρου, και θα φτάσει τα 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. 

Η κατάσταση θα επανεξεταστεί τον Φεβρουάριο είπε ο Κώστας Σκρέκας. 

Μητσοτάκης: Επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου και τον Ιανουάριο

Μήνυμα στους πολίτες απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις νέες ανακοινώσεις για την ανάσχεση του κύματος ακρίβειας λόγω της ενεργειακής κρίσης. 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η επιδότηση ρεύματος αλλά και η επιδότηση στο φυσικό αέριο, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα συνεχιστούν και τον Ιανουάριο, αφού συνεχίζεται το κύμα ακρίβειας. Με τα επιπλέον 400 εκατ. που θα διατεθούν, θα καλυφθεί σημαντικό μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το πρόγραμμα επιδότησης αφορά τόσο της εκπτώσεις της ΔΕΗ όσο και τις χρεώσεις στο φυσικό αέριο από την ΔΕΠΑ. Τα νέα μέτρα είχαν αποφασιστεί σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο τέλος του χρόνου.

Εκτός από τις επιδοτήσεις ρεύματος και φυσικού αερίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι άμεσα θα υπάρξει ακόμη ένα πρόγραμμα: αυτό για εξοικονόμηση ενέργειας. Θα επιδοτείται η αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίες θα ανακυκλώνονται, ώστε όλα τα σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365