Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών, τι αλλαγές θα υπάρξουν στα μέτρα

Σήμερα οι εμπειρογνώμονες αναμένεται να προτείνουν άρση του περιοριστικού μέτρου της μουσικής
Ένα 24ωρο μετά την προγραμματισμένη ώρα θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, μετά την αναβολή της λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίδα», για να λάβει αποφάσεις αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για χθες, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου ωστόσο τα καιρικά φαινόμενα δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή της.

Έτσι, σήμερα οι εμπειρογνώμονες αναμένεται να προτείνουν άρση του περιοριστικού μέτρου της μουσικής για τα εστιατόρια και όχι για τα νυχτερινά κέντρα, ενώ εξετάζεται η αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών στα γήπεδα στο 20-30%.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, αυτά αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι νεωτέρας.

Τα μέτρα που ισχύουν

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σουπερμάρκετ, από τους εργαζόμενους στην εστίαση και όπου υπάρχει συνωστισμός.
Ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 00:00, χωρίς όρθιους και μουσική, με μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.
Η πληρότητα των (εμβολιασμένων) θεατών στα γήπεδα θα είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.
Η επίσκεψη σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως και 50%, ενώ εξακολουθεί να ισχύει και το κυλιόμενο ωράριο.

Τα ισχύοντα μέτρα σχετικά με το ωράριο των καταστημάτων εστίασης, τη μουσική, τις μάσκες και γενικά τους περιορισμούς ισχύουν μέχρι τις 06:00 της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365