Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Έλληνες επιστήμονες ανακάλυψαν φάρμακο για τη θεραπεία του κορονοϊού

«Χαραμάδα αισιοδοξίας»

«Χαραμάδα αισιοδοξίας» εμφανίστηκε μετά από δύο χρόνια πανδημίας, με τους ειδικούς να δηλώνουν πως οδεύουμε προς το τέλος της πανδημίας, καθώς η Όμικρον μπορεί να είναι άκρως μεταδοτική, ωστόσο η νόσος είναι ήπια.


Για την κατάσταση στα νοσοκομεία των ΗΠΑ μίλησε ο Παναγής Γαλιατσάτος, Επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins. «Η έκρηξη της Όμικρον γέμισε τα νοσοκομεία με ασθενείς, ωστόσο οι εμβολιασμένοι περνούν τη νόσο σαν κρύωμα», ανέφερε.


«Η πανδημία ακόμα είναι εδώ. Τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα, τώρα έχουμε πιο πολλά δωμάτια με ασθενείς που είναι άρρωστοι. Η πανδημία είναι εδώ, πρέπει να προσέχουμε. Οι ασθενείς που έχουμε, το 90% δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι υπόλοιποι που έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις και έλαβαν την booster δόση είναι στο σπίτι», είπε ο κ. Γαλιατσάτος.


«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, υπάρχει αρκετός κόσμος και κράτη που δεν έχουν πάρει τα εμβόλια. Μπορεί να υπάρχει τέταρτη δόση, αλλλά μην ξεχνάμε ότι κάναμε άλλα τόσα εμβόλια για άλλες αρρώστιες, όπως η ευλογιά. Η πανδημία θα φύγει, θα τελειώσει κάποτε, δεν σημαίνει ότι ο κορονοϊός θα φύγει.


Να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον κορονοϊό σαν κρύωμα. Εάν τον κρατήσουμε σαν κρύωμα που δεν στέλνει πολλούς ασθενείς στο νοσοκομείο, νικήσαμε και μπορούμε να συνεχίζουμε τη ζωή μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Εξάλλου, μία μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση του κορονοϊού έχει γίνει από Έλληνες επιστήμονες. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το ANAKINRA για τη θεραπεία της νόσου COVID μετά από εξαντλητικό έλεγχο.


«Εμείς τοποθετήσαμε ένα διαφορετικό θεραπευτικό πεδίο. Το φάρμακο υπάρχει διαθέσιμο στα φαρμακεία των νοσοκομείων της χώρας και εφόσον το ζητήσει ο θεράπων ιατρός μπορεί ένας ασθενής με κορονοϊό να πάρει τη θεραπεία», είπε ο Βαγγέλης Γιαμαρέλλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μελέτης της Σήψης, και εξήγησε:


«Ένας άρρωστος έρχεται στο νοσοκομείο, εισάγεται και έχει πνευμονία. Του γίνονται εξετάσεις αίματος και εφόσον δείξουν συγκεκριμένα στοιχεία, με βάση αυτά τα στοιχεία πρέπει να αποφασιστεί η θεραπεία. Η θεραπεία δεν απευθύνεται σε ασθενείς που έχουν καταλήξει σε ΜΕΘ, αλλά σε όσους νοσηλεύονται στον κοινό θάλαμο και έχει ως σκοπό να προλάβει την επιδείνωση των ασθενών και να προλάβει να μην μπουν οι ασθενείς σε ΜΕΘ. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αποφορτίζεται το σύστημα υγείας, διότι μειώνονται οι εισαγωγές σε ΜΕΘ και κατ’ επέκταση οι θάνατοι».


Η φαρμακευτική πρόταση για την αντιμετώπιση της πνευμονίας λόγω κορονοϊού δείχνει συνολική βελτίωση κατά 64% και μείωση των θανάτων κατά 55%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365