Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Αντιβιοτικά και κορτιζόνη σε ασθενείς κορονοϊού που βρίσκονται σπίτι, καθυστερούν την ανάρρωση

Διαβάστε λεπτομέρειες
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης δήλωσε πως δεν είναι χρήσιμα τα αντιβιοτικά στους ασθενείς που βρίσκονται σπίτι τους με κορονοϊό και έχουν ήπια συμπτώματα και κυρίως δεν είναι χρήσιμη η λήψη της κορτιζόνης.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι άνθρωποι που έλαβαν κορτιζόνη στο σπίτι τους είχαν πεντέμισι ημέρες περισσότερο τον ιό στη μύτη τους. Δηλαδή, «καθυστέρησε η κάθαρση του ιού από τον οργανισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο καθηγητής επισήμανε πως «έχουμε να κάνουμε με έναν ιό που η μετάλλαξη Όμικρον σίγουρα τον έχει κάνει περισσότερο μεταδοτικό και λιγότερο θανατηφόρο. Έχουμε πολλές μελέτες που δείχνουν ότι εξαντλείται στο ανώτατο αναπνευστικό και δεν φτάνει στους πνεύμονες», ενώ δείχνει πως προσβάλλει νεότερους ανθρώπους.

Παράλληλα, μαζί με το αισιόδοξο στοιχείο ότι σε ένα ποσοστό 70% οι πολίτες είναι εμβολιασμένοι, «αυτό που μπορώ να πω με σχετική ασφάλεια είναι πως το κύμα θα φτάσει στην κορύφωσή του σε περίπου 2-3 εβδομάδες από τώρα και από εκεί και πέρα θα αρχίσει μια γρήγορη πτώση και φαίνεται πως θα εξαντληθεί στις αρχές Φεβρουαρίου».

Για το εάν τον προβληματίζουν οι άλλες μεταλλάξεις, σημείωσε: «Για να γίνει μια μετάλλαξη, θα πρέπει να γίνεται σε πολυκατοικημένες περιοχές ανεμβολίαστων ανθρώπων. Στον πλανήτη, βεβαίως, υπάρχουν τέτοιες περιοχές. Αλλά, πάντα θεωρώ ότι θα είναι στην κατεύθυνση να γίνει περισσότερο μεταδοτική, αλλά λιγότερο θανατηφόρα. Έτσι τελειώνουν οι πανδημίες. Δεν θα είναι το τέλος η "Ο", μπορεί να είναι η "Χ", η "Ψ", λίγο αργότερα δηλαδή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365