Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, «τσουνάμι» οι καταγγελίες για τους εμπλεκόμενους

Το «ευχαριστώ» της 24χρονης
Συνεχόμενες είναι οι εξελίξεις γύρω από την καταγγελία βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, τι βρέθηκε στο δωμάτιο του φερόμενου ως δράστη στο ξενοδοχείο. «Τσουνάμι» οι καταγγελίες για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Σε έρευνα στο δωμάτιο του φερόμενου ως δράστη, βρέθηκαν τα κλειδιά του δωματίου της κοπέλας και ένα χάπι ενίσχυσης της στυτικής λειτουργίας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στον εισαγγελέα ότι βρέθηκε με την κοπέλα με τη συναίνεσή της. Μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας.

Το «ευχαριστώ» της 24χρονης

«Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την υποστήριξη, είναι το στήριγμά μου για να επανέλθω στην κανονική μου ζωή», αναφέρει στο ThessToday.gr η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Η κοπέλα, μέσω του δικηγόρου της, φαίνεται να είναι αποφασισμένη να αποδείξει την ενοχή όσως εμπλέκονται, υπογραμμίζοντας ότι το κύμα αγάπης που δέχεται τη βοηθά για να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Ηυπόθεση από την Παρασκευή έχει προκαλέσει «τσουνάμι» εξελίξεων και έχει οδηγήσει στην αποκάλυψη αλλεπάλληλων καταγγελιών που σχετίζονται με τα άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό της 24χρονης.

Η νεαρή εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα προσπαθεί να βρει την ψυχική της ισορροπία, ευχόμενη «να μην πάθει κανένα άλλο κορίτσι αυτό που συνέβη σε εμένα».

Η τεραστίων διαστάσεων εκδήλωση αγάπης από τον κόσμο προς το πρόσωπό της φαίνεται πως λειτουργεί ως ορθοστάτης για την επιστροφή της 24χρονης στην κανονική της ζωή. «Με τα τηλεφωνήματα και τις ευχές του κόσμου σιγά-σιγά επανέρχομαι.

Το ευχαριστώ είναι λίγο», μετέφερε στον δικηγόρο της, Αθανάσιο Ζιώγα, δηλώνοντάς του ότι το κύμα συμπαράστασης που δέχεται καθημερινά είναι ο κινητήριος μοχλός για να συνεχίσει τον αγώνα της αποκάλυψης των ενόχων.

Η καταγγελία, το κλειδί και η εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Τα όσα έγιναν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο δωμάτιο του ξενοδοχείου έρχονται σιγά-σιγά στη μνήμη της κοπέλας καθώς «οι δράστες φρόντισαν να της ρίξουν υπνωτικό χάπι στο ποτό της».


Η 24χρονη πήγε στο πάρτι με δύο φίλες της, μετά από παρότρυνση ατόμου που θεωρούσε φίλο της και τον εμπιστευόταν. Επρόκειτο για άτομο που γνώριζε από εξόδους της σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Στο πάρτι πήγε με το αυτοκίνητό της. Επειδή, όμως, είχε πιει δύο ποτά και δεν αισθανόταν καλά για να οδηγήσει- καθώς το σπίτι της βρίσκεται εκτός Θεσσαλονίκης- δέχθηκε να φύγουν οι φίλες της και να μείνει το βράδυ σε ένα από τα δωμάτια που είχαν κλείσει τρεις Αθηναίοι επιχειρηματίες για το πάρτι.

Όταν ξύπνησε χωρίς τα ρούχα της συνειδητοποίησε τι συνέβη, επικοινώνησε με τον δικηγόρο και εκείνος τη συνέστησε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. Πράγματι, η κοπέλα μετέβη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου ανέφερε όσα θυμόταν καταγγέλλοντας τρία άτομα –που δεν γνωρίζει την ταυτότητά τους.

Ο ένας από τους τρεις επιχειρηματίες έκανε το λάθος να της τηλεφωνήσει, με συνέπεια οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψή του. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο του φερόμενου ως δράστη βρέθηκαν τα κλειδιά του δωματίου της κοπέλας και ένα χάπι το οποίο ενισχύει τη στυτική λειτουργία. Στον εισαγγελέα όπου παρουσιάστηκε, ο ίδιος ισχυρίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ότι βρέθηκε με την κοπέλα με τη συναίνεσή της. Μετά την απολογία του με κοινή απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Η υπόθεση δεν έχει κλείσει καθώς η ανακρίτρια εξακολουθεί να παίρνει καταθέσεις από άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος παρήγγειλε εισαγγελική έρευνα, μετά τις καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας.

Το κύκλωμα φέρεται να λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη, από άτομα που αναζητούνται από τις αρχές και είχαν ως στόχο τον εντοπισμό νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε τέτοιου είδους πάρτι. Από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης, έγινε γνωστό ότι το θύμα, το οποίο έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν μπει στο κύκλωμα.

Για ύπαρξη «μεγάλου κυκλώματος» έκανε λόγο και ο συνήγορος υπεράσπισης της κοπέλας, η οποία βρίσκεται σε «χάλια ψυχολογική κατάσταση». Όπως τόνισε ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας, η κοπέλα έπεσε θύμα της εμπιστοσύνης που επέδειξε σε άτομο που μέχρι τότε θεωρούσε «φίλο» της, ο οποίος και την προσκάλεσε στο πάρτι, αφού γνωρίζονταν νωρίτερα, καθώς η κοπέλα ήταν θαμώνας σε πολύ γνωστό καφέ του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στο οποίο ο τελευταίος δραστηριοποιούνταν. «Ένας που εμπιστευόταν, την παρέσυρε, την έστειλε στο στόμα του λύκου», περιέγραψε ο κ. Ζιώγας.

Η πρόσκληση και τι έγινε στο πάρτι

Η κοπέλα δέχτηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στο Πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου μετέβη με μία φίλη της, ενώ εκεί οι δύο κοπέλες συνάντησαν και μια ακόμη γνωστή τους.

Σύμφωνα με το συνήγορο του θύματος, κάποια στιγμή οι κοπέλες θέλησαν να αποχωρήσουν και τότε η 24χρονη, καθώς ένιωθε ζαλάδα, προσπάθησε να εντοπίσει το αυτοκίνητό της, ενώ οι άλλες δύο κοπέλες είχαν αποχωρήσει μαζί. Καθώς δεν έβρισκε το αυτοκίνητό της, τηλεφώνησε στο άτομο που την είχε προσκαλέσει στο πάρτι για τη βοηθήσει, ο οποίος και την έπεισε τελικά να επιστρέψει πίσω στο πάρτι.

Η κοπέλα δεν αισθανόταν καλά και γι' αυτό προτίμησε να κλείσει άλλο δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο και να κοιμηθεί, για να συνέλθει, αφού διαμένει -κατά τον συνήγορό της- σε «μακρινό χωριό» της Θεσσαλονίκης, οπότε δεν θα ήταν εύκολη η επιστροφή της.

Κατευθυνόμενη προς το δωμάτιό της στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου, έγινε αντιληπτή από τρεις άνδρες, οι οποίοι φέρονται να μετείχαν στο πάρτι, που της έκλεισαν το δρόμο και τη ρωτούσαν που πάει. Η κοπέλα τους εξήγησε ότι ήταν ζαλισμένη και πήγαινε να κοιμηθεί, ωστόσο οι τρεις άνδρες την παρέσυραν σε μια σουίτα. Ξυπνώντας η κοπέλα το επόμενο πρωί, βρέθηκε χωρίς εσώρουχο και σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζε.

Σταδιακά, «της έρχονται μνήμες» από το βιασμό της, συμπλήρωσε ο συνήγορός της, όπως το ότι οι δράστες ήταν τρία άτομας. Η κοπέλα επικοινώνησε άμεσα με το δικηγόρο της, καθώς ήταν «βέβαιη πως βιάστηκε», ο οποίος και τη συμβούλευσε να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία, όπως και έπραξε.

Παρά το ότι όταν μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου, για να καταγγείλει το συμβάν και να καταθέσει μήνυση για βιασμό, η ίδια δε θυμόταν τα ονόματα των φερόμενων δραστών, ένας από αυτούς την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο κι έτσι η 24χρονη έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου του στους αστυνομικούς και εκείνοι προχώρησαν στην σύλληψη του επιχειρηματία, ο οποίος αφού κατέθεσε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Έρευνα από την εισαγγελία για κύκλωμα μαστροπείας

Εισαγγελική έρευνα έχει ξεκινήσει με αφορμή την υπόθεση του καταγγελόμενου βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας.

Το κύκλωμα λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη, από άτομα που αναζητούνται από τις αρχές και είχαν ως στόχο την αναζήτηση νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε τέτοιου είδους πάρτι. Από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό, ότι το θύμα βιασμού το οποίο έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν μπει στο κύκλωμα.

Tο κύκλωμα λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη, από άτομα που αναζητούνται από τις αρχές και είχαν ως στόχο την αναζήτηση νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε τέτοιου είδους πάρτι.

Παράλληλα, έγινε γνωστό από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης ότι το θύμα, το οποίο έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν μπει στο κύκλωμα.

Σχετικά με αυτή καθαυτή την καταγγελία της 24χρονης, η ανάκριση συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση. Προς το παρόν αφορά μόνο ένα πρόσωπο που έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Η δίωξη είναι για «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος», ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Τι λέει ο φερόμενος ως διοργανωτής του πάρτι
Ο φερόμενος ως διοργανωτής του πάρτι, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες φερόταν να παραδέχεται το περιστατικό στα social media, με νέα ανάρτηση του, αρνείται τα πάντα, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα επίθεσης και κλοπής του κινητού του τηλεφώνου.

Ανήρτησε και μια φωτογραφία με την οποία δείχνει τα σημάδια στο πρόσωπο του.

«Η συγκεκριμένη δημοσίευση δεν πραγματοποιήθηκε από εμένα, αλλά από το πρόσωπο το οποίο έχω ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή, παράνομη βία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση….Το συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους "συνοδούς" του την 1/1/2022 με χτύπησαν αλύπητα και στη συνέχεια στις 13/1/2022 μου απέσπασαν με τη βία το κινητό μου τηλέφωνο και ανέβασαν στο προφίλ μου στο Instagram το ψευδές κείμενο που αφορά σε συμβάν που δεν ήμουν παρών», έγραψε.

Θέση για τα όσα συνέβησαν πήρε και το κατάστημα στο οποίο φέρεται να είναι μέτοχος και έγινε στόχος. «Η επιχείρηση δεν έχει ουδεμία σχέση με το αναφερόμενο περιστατικό και με τον εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό έχει διακοπή η συνεργασία μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της επιχείρησης στο Instagram.

1 σχόλιο:

  1. χρειάζεται πολύ με τα αγοράκια παιδάκια που μεγαλώνουμε....Ακόμα πιο δύσκολο για τους σκληρούς μπαμπάδες που είχαν σκληρούς (κι αυτοί )μπαμπαδες...
    Σήμερα βία ονομάζεται η δυνατή φωνή.Όχι να χτυπήσεις. Σήμερα ο άνθρωπος που μιλάει με πολύ δυνατή ένταση φωνής θεωρείται ότι ασκεί βία.
    Το κατανοούμε όλοι? πχ πως να το εξηγήσεις στους στρατιωτικούς ? ένα παράδειγμα λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365