Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Στο τραπέζι ευχάριστα νέα και χαλάρωση μέτρων για μουσική, εστίαση και γήπεδα

Κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται αισιόδοξα πως το επόμενο διάστημα θα φανεί μία σημαντική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων

Με την μετάλλαξη Όμικρον θα σαρώνει τη χώρα, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί πίεση στους διασωληνωμένους, ξεκινούν δειλά - δειλά οι πρώτες συζητήσεις για αποκλιμάκωση των μέτρων που άρχισαν να εφαρμόζονται από τις παραμονές των Χριστουγέννων.


Κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται αισιόδοξα πως το επόμενο διάστημα θα φανεί μία σημαντική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, γεγονός που αφήνει περιθώρια για χαλάρωση και των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ εδώ και δύο βδομάδες περίπου. 


Στο «τραπέζι» βρίσκονται δύο βήματα χαλάρωσης των περιορισμών:


Ήδη στο τραπέζι έχει πέσει η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις αναμετρήσεις εμβολιασμένοι και νοσήσαντες με τα πιστοποιητικά τους. Να υπενθυμίσουμε πως αυτή τη στιγμή ισχύει το πλαφόν των 1.000 θεατών ανά παιχνίδι.


Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο επιστροφής της μουσικής στην εστίασης χωρίς ωστόσο να αλλάζει το ωράριο στην εστίαση που θα παραμείνει έως τα μεσάνυχτα αλλά και τον περιορισμό για μόνο καθήμενους πελάτες.


Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά από εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζουν την Τετάρτη. Αύριο Τρίτη αναμένεται να έχουν την πρώτη, άτυπη σύσκεψη για το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων.


1 σχόλιο:

  1. Πω πω μπράβο ρε 🤣🤡 τόσοι μουσικοί άνεργοι,και η Θεωδοριδου κανει συναυλίες σε θέατρα,με πληρώτητα 100% .Α ξέχασα εκει δν κολάει,και εχεις απο κάτω τα προβατα να ειναι κλεισμένα στο σπιτι να τηρουν όλα τα μέτρα και να την λένε 'εισαι θεα' 🤡

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365