Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Αυτοί είναι οι λόγοι απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εµβολιασµό

Διαβάστε λεπτομέρειες
Εξαιρούνται από την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του εμβολιασμού οι πολίτες εκείνοι που έχουν αποδεδειγμένα λόγους υγείας.

Για να απαλλαγούν από το πρόστιμο των 100 ευρώ οι πολίτες άνω των 60 ετών που είναι ανεμβολίαστοι κατά του κορονοϊού, δίνεται προθεσμία μέχρι τις 16 Ιανουαρίου να κλείσουν το ραντεβού τους

Ωστόσο, στις 14 Ιανουαρίου γίνεται η υποβολή των αιτήσεων από τις υποχρεωτικές εμβολιασμοί για ιατρικούς λόγους για τις αρμοδιότητες των υγειονομικών επιτροπών.

Οι αιτήσεις εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό απαντώνται εντός της αποκλειστικής προθεσμίας επτά ημερολογικών ημερών. Η απόφαση κοινοποιείται με ηλεκτρονικό τρόπο, στον αιτούντα και στον θεράποντα ιατρό.

Κατά το χρονικό διάστημα από την κατάθεση της αίτησης μέχρι την έκδοση της απόφασης από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, δεν επιβάλλονται κυρώσεις λόγω της διενέργειας του εμβολιασμού, ενώ στις 28 Ιανουαρίου θα πρέπει όσοι πολίτες λάβουν απορριπτική απόφαση να κάνουν την πρώτη δόση ώστε να μην καταλογιστεί. το πρόστιμο.

Οι πολίτες εκείνοι που έχουν αποδεδειγμένα λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου εξαιρούνται από την υποχρεωτικότητα.
 Συγκεκριμένα: 

Σοβαρή αλλεργική αντίδραση
Διαγνωσμένη αλλεργία
Σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία
Ιστορικό θρομβοπενίας
Διάγνωση περικαρδίτιδας ή μυοκαρδίτιδας
Αρμόδιες για την απόφαση αλλαγής είναι οι τριμελείς επιτροπές σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια. Λαμβάνουν υπόψη τους τη γνώμη αρόδιου κατά την ειδικότητα ιατρού, εφόσον δεν μετέχει ήδη στην αντίστοιχη ειδικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365