Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Πόσοι θεωρούνται ανεμβολίαστοι επειδή δεν έκαναν την αναμνηστική δόση στην Ελλάδα

Μόνο ένα 4,3% (218.869 άτομα) δεν είχε πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση

Από τα 5.090.000 των πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 7 μήνες για τα 2 δοσικά και 3 μήνες για το μονοδοσικό, εμβολιάστηκε με αναμνηστική δόση το 95,7% που αντιστοιχεί σε 4.871.000.


Μόνο ένα 4,3% (218.869 άτομα) δεν είχε πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος, με συνέπεια να θεωρούνται ανεμβολίαστοι.


Ακόμα δεν έχει υπάρξει επιβεβαιωση της ημέρας παράδοσης για το εμβόλιο της Novavax, και γ αυτό το λόγο δεν έχει ανοίξει η πλατφορμα για τα ραντεβού.


Το 71% των Ελλήνων έχουν εμβολιαστεί πλήρως


Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί πάνω 20.000.000 δόσεις στη χώρα μας. Ειδικότερα, περισσότεροι από 7.837.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 74,6% επί του γενικού πληθυσμού και 84,3% επί του ενήλικου πληθυσμού.


Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για άτομα που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση είναι 74,9% του γενικού πληθυσμού και 85,4% του ενήλικού πληθυσμού.


Στην Ελλάδα περισσότεροι από 7.500.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 71,3% επί του γενικού πληθυσμού και 80,3% επί του ενήλικου πληθυσμού.


Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως είναι 71,4% του γενικού πληθυσμού και 82,5% του ενήλικου πληθυσμού.


Πάνω από το 90% των Ελλήνων δικαιούχων αναμνηστικής δόσης έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με το news4health.gr.


1 σχόλιο:

  1. έχει μείνει η απορία αν όλοι οι έχοντας θέση δημάρχου ,αντιδημάρχου κλπ στο Δήμο Αλμωπίας συνεχίζουν να συμβουλεύουν όπως πρέπει τον κόσμο για την τήρηση των κανόνων Covid-19 ο οποίος ΔΕΝ τελειωσε.
    Ας μην ξεχνιόμαστε : οι κατά τόπους υπηρεσίες του Δήμου εκφράζουν την επίσημη κρατική θέση και πρέπει να παρακολουθούν την τήρηση των κανόνων της πανδημίας.
    Αιρετός με αμφιβολίες και άλλη άποψη περί πανδημίας εννοείται ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365