Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Φτάνουν κιόλας στο Κίεβο οι Ρώσοι, κατέλαβαν αεροδρομιο κοντά στην πρωτεύουσα (βίντεο, φωτογραφίες)

Συνεχίζεται η επίθεση της Ρωσίας από αέρα και στεριά στην Ουκρανία

Στα προάστια της πρωτεύουσας της Ουκρανίας έχουν ήδη φτάσει οι Ρώσοι από αέρος. Ρωσικά τανκς εμφανίζονται σε βίντεο να μπαίνουν στην Ουκρανία μέσω Λευκορωσίας.


Συνεχίζεται η επίθεση της Ρωσίας από αέρα και στεριά στην Ουκρανία. Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα εμφανίζονται να έχουν φτάσει πια στα προάστια της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Κίεβο.


Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα μπαίνουν από τη Λευκορωσία στην Ουκρανία

Ταυτόχρονα βίντεο από το σύνορα Ουκρανίας – Λευκορωσίας, δείχνουν ρωσικά στρατιωτικά οχήματα να μπαίνουν σε ουκρανικό έδαφος.


Δημοσιογράφος του AFP διαπίστωσε την παρουσία αρκετών ελικοπτέρων, χωρίς να αναγνωρίσει την ταυτότητά τους, να πετούν ομαδικά σε χαμηλό ύψος στα προάστια του Κιέβου. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αυτή η ομαδική πτήση είχε ξεκινήσει από τη γειτονική Λευκορωσία.


Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, χώρας συμμάχου της Ρωσίας, είχε ανακοινώσει το κλείσιμο από τις 11:00 ώρα Ελλάδος του λευκορωσικού εναέριου χώρου πάνω από τα σύνορα με την Ουκρανία, στο νότιο τμήμα της Λευκορωσίας, σημειώνοντας ότι προβαίνει στην κίνηση αυτή για να "εγγυηθεί την ασφάλεια της χρήσης του εναέριου χώρου" της.


Κατέλαβαν αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο οι Ρώσοι

Σύμφωνα με το CNN οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου Χοστομέλ κοντά στο Κίεβο. 


Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της μάχης για την κατάληψη του συγκεκριμένου αεροδρομίου οι Ουκρανο΄ί φέρεται να κατέρριψαν 3 ρωσικά μαχητικά ελικόπτερα. 


Εικόνες που φέρνουν στο φως οι New York Times, δείχνουν την πιο έντονη αερομαχία στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας του Κίεβο. Περίπου 6 ρωσικά ελικόπτερα εντοπίστηκαν να πετούν δυτικά του ποταμού Δνείπερου. 


Σε ανάρτησή του, το Bloomberg κάνει λόγο για ρωσικά στρατιωτικά οχήματα στα όρια του Κιέβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365