Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Ζελένσκι: Η Δύση παρακολουθεί από μακριά ενώ η Ρωσία συνεχίζει να “χτυπά” το Κίεβο

«Οι κυρώσεις δεν αρκούν»

Σε νέο διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό το πρωί της Παρασκευής, ο Ουκρανός πρόεδρος επιβεβαίωσε τις αναφορές που υπήρχαν από το πρωί για νέες πυραυλικές επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις σε διάφορες πόλεις της χώρας του.


Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι επιθέσεις ξεκίνησαν στις 4 π.μ. τοπική ώρα και είχαν στόχους όχι μόνο στρατιωτικές υποδομές αλλά και αμάχους. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διαβεβαίωσε εξάλλου ότι οι δυνάμεις της χώρας του σταμάτησαν την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στα περισσότερα μέτωπα.


«Οι κυρώσεις δεν αρκούν»


Ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι η συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση εναντίον της χώρας του δείχνει ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από τη Δύση δεν αρκούν.



Ο αρχηγός του κράτους επέκρινε το ότι συνεχίζει απλά να παρακολουθεί τι συμβαίνει στην Ουκρανία από μακριά, μερικές ώρες μετά τα νέα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων στο Κίεβο, στη Ζαπορίζια και ενώ ηχούν σειρήνες της αεράμυνας σε πόλεις της δυτικής Ουκρανίας, ιδίως τη Λβιβ.


Σύμφωνα με την Guardian, στο σημερινό του διάγγελμα ο Ζελένσκι συνέχισε να απευθύνει έκκληση στη γειτονική χώρα για κατάπαυση πυρός.


«Η Ρωσία θα πρέπει να μιλήσει μαζί μας αργά ή γρήγορα για το πώς θα τερματιστούν οι εχθροπραξίες και θα σταματήσει η εισβολή, όσο νωρίτερα ξεκινήσει αυτός ο διάλογος τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες της Ρωσίας», ανέφερε ο Ουκρανός πρωθυπουργός σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365