Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία Άλκη: Δύο ακόμα νεαρούς ταυτοποίησε η αστυνομία - Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας
Δύο ακόμη άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη, ταυτοποίησε ο ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας πρόκειται για δύο 20χρονους αλβανικής καταγωγής εις βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα. Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Την ίδια ώρα, το ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ, για τη σύλληψη όλων των δραστών που συμμετείχαν στο φονικό, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται αμείωτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν περιορίσει τον κύκλο των υπόπτων σε δέκα με 15 χούλιγκανς και συνεχίζουν τις έρευνες που θα «δέσουν» όλη την υπόθεση. Σε αυτή τη φάση αξιολογούν στοιχεία από οπτικό υλικό και μαρτυρίες, ενώ αναμένουν και αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ τα οποία θεωρούνται άκρως σημαντικά.

Παράλληλα, κυκλοφόρησαν πληροφορίες που ήθελαν έναν 20χρονο που φέρεται να εμπλέκλεται στην υπόθεση του 19χρονου Άλκη, να έχει διαφύγει από τη χώρα με προορισμό την Αλβανία. Κάτι τέτοιο πάντως δεν επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διέψευσαν τις πληροφορίες ότι 20χρονος αλλοδαπός διέφυγε στην Αλβανία ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη.


«Δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση, άρα δεν μπορεί να διέφυγε κάποιος» σημείωναν. «Ακόμα και αν διέφευγε όμως, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης θα εκδίδετο στη χώρα μας» διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές.  

Να σημειωθεί πάντως ότι τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο 23χρονος που έχει ήδη συλληφθεί.

Νέες βόμβες από Κούγια

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, ο οποίος επιπλέον εκπροσωπεί νομικά και τους δύο φίλους του άτυχου 19χρονου που τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση έδειξε να ανησυχεί για την εξέλιξη των ερευνών της ΕΛΑΣ. «Με ανησυχεί ότι αργεί η σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στην επίθεση. Μιλάμε για την Θεσσαλονίκη, όχι για την Νέα Υόρκη. Είναι μια πόλη που ξέρουν οι πάντες τα πάντα. Ειδικά αφότου βρέθηκε και αυτός ο χώρος και όσα βρέθηκαν σε αυτόν», είπε σήμερα στον ΑΝΤ1.

«Εμένα χθες μου ήρθε μια είδηση που με έχει συγκλονίσει. Μου έστειλαν μια φωτογραφία με τον φερόμενο ως δολοφόνο του Άλκη. Δίπλα του είναι ο γιός μιας ανώτερης αξιωματικού του Τμήματος Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης. Θα την θέσω υπόψη των Αρχών την φωτογραφία αυτή», είπε ο κ. Κούγιας, εγείροντας σειρά ερωτημάτων για την συσχέτιση της φωτογραφίας ή μη, με την εξέλιξη των ερευνών.

Ο γνωστός ποινικολόγος είπε ακόμη πως «με ανησυχεί ότι δεν έχουν συλλάβει τους υπολοίπους δολοφόνους και ότι χωρίστηκε η δικογραφία για τα όπλα στη "γιάφκα", χωρίς να ελεγχθούν για DNA και άλλα στοιχεία και πήγαν κατηγορούμενο τον φερόμενο ως δολοφόνο για αυτά», αναφέροντας πως κατά την γνώμη του «εμπλέκονται ακόμη έως επτά άτομα στην επίθεση στον άτυχο Άλκη και τους φίλους του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365