Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Προσεχώς bonus παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Ποιους υπαλλήλους αφορά

Μπόνους παραγωγικότητας έως και 15% επί του βασικού μισθού

Το «bonus» στο Δημόσιο περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ώρες.


Μπόνους παραγωγικότητας έως και 15% επί του βασικού μισθού και του επιδόματος ευθύνης προς τους δημοσίους υπαλλήλους προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών.


Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει σύστημα κινήτρων ως ανταμοιβή των υπαλλήλων για την υλοποίηση συγκεκριμένων και προσυμφωνημένων στόχων.


Πρόκειται να εφαρμοστεί σε πρώτη φάση πιλοτικά - πιθανότατα εντός του 2022 - στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αξιολογηθεί.


Εφόσον κριθεί αποτελεσματικό θα τύχει καθολικής εφαρμογής τα επόμενα έτη.


Στην πρώτη πιλοτική φάση προβλέπονται τα εξής:

Συνολικά τα ποσά που θα διατεθούν εν είδει bonus θα ανέλθουν σε 35 εκατ. ευρώ. 

Tα κίνητρα δίνονται σε:

(α) υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα, οι οποίοι λόγω αρμοδιότητας υλοποιούν συγκεκριμένους στόχους των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης των Υπουργείων, όπως εγκρίνονται κάθε Δεκέμβριο από το Υπουργικό Συμβούλιο (προϋπολογισμός 20 εκατ. ευρώ)


(β) υπαλλήλους που εμπλέκονται σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» ή/ και στην υλοποίηση έργων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (περίπου 6.000 υπάλληλοι – προϋπολογισμός 10 εκατ. ευρώ)


(γ) Στους υπαλλήλους των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών των Υπουργείων, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) και στις λοιπές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών όταν πιάνουν ποσοτικούς στόχους που σχετίζονται με δημοσιονομική και ταμειακή διαχείριση, έλεγχο και αποτελέσματα, προγραμματισμό και έλεγχο δαπανών, εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, επεξεργασία σημαντικού αριθμού κανονιστικών πράξεων δημοσιονομικού περιεχομένου, επεξεργασία αιτημάτων επί κρατικών εγγυήσεων και εν γένει ποσοτικούς στόχους συνδεόμενους με την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής (προϋπολογισμός 5 εκατ. ευρώ).


Επιδιωκόμενοι στόχοι σύμφωνα με τις συνοδευτικές εκθέσεις είναι:

Η επιτάχυνση της υλοποίησης συγκεκριμένων στόχων των Ετησίων Σχεδίων Δράσης, των έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, των συγχρηματοδοτούμενων έργων και των δημοσιονομικών στόχων

Η ταχύτερη απορρόφηση των κονδυλίων

Η προώθηση του έργου των οικονομικών υπηρεσιών, οι οποίες με αυτό τον τρόπο καθίστανται ελκυστικότερες

Η θέσπιση κινήτρων μέσω της αναγνώρισης της συμβολής των υπαλλήλων για την υλοποίηση συγκεκριμένων κάθε φορά στόχων

Η ενίσχυση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας των υπαλλήλων

Η αποτροπή της αποδυνάμωσης των οικονομικών υπηρεσιών λόγω μετακίνησης (αποσπάσεων ή μετατάξεων) των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτές

Η αποτροπή του φαινόμενου του εξισωτισμού

1 σχόλιο:

  1. Θα τα πάρουν φυσικά αυτοί που πίνουν καφέ μέχρι να έρθει ο προϊστάμενος στη δουλειά αλλά μετά σκουπίζονται από την πολύ δουλειά και όλοι οι γλύπτες και ρουφιάνοι.Δηλαδή οι συμπάθειες των προϊσταμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365