Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Self test: Πώς πρέπει να τα αποθηκεύσετε στο σπίτι σας για να μην γίνει… λάθος διάγνωση

Αποθηκεύστε τα σε χώρο του σπιτιού που παραμένει σε θερμοκρασία δωματίου

Με τα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον να συνεχίζουν και η πανδημία, σύμφωνα με όσα λένε οι ειδικοί, να έχει σκοπό να παραμείνει στη ζωή μας, φαίνεται πως είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μπορούμε να χρησιμοποιούμε σωστά τα sel test COVID-19 στο σπίτι.


Εάν τα αποθηκεύετε σε ένα μέρος του σπιτιού σας που είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό, τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι αξιόπιστα, υποστηρίζουν οι ειδικοί.Παρακάτω θα διαβάσετε τι ακριβώς πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την αποθήκευση και τη διεξαγωγή των τεστ για να έχετε τα πιο ακριβή αποτελέσματα.Φέρτε τα τεστ μέσα στο σπίτι το συντομότερο δυνατό, καθώς η έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσει την ακρίβειά τους, λέει η Dr. Amy Mathers, αναπληρώτρια καθηγήτρια παθολογίας και αναπληρώτρια διευθύντρια κλινικής μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.


Μετά από έκθεση σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τα συστατικά των χημικών αντιδραστηρίων που συνοδεύουν τα τεστ μπορεί να καταστραφούν επηρεάζοντας το βαθμό ευαισθησίας τους, λέει η Mathers.”Δείτε για παράδειγμα, τη μετουσίωση των πρωτεϊνών του λευκού αυγού μέσω της θερμότητας”, εξηγεί. “Και σε αυτό το τεστ υπάρχουν πρωτεΐνες που θα είναι πολύ ευαίσθητες αν ζεσταθούν”.


Σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, το τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ικανοποιητικό βαθμό, εφόσον τα υγρά στο κιτ δοκιμής δεν παγώνουν. “Όμως, τελικά, τόσο οι υψηλές όσο και οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να επηρεάσουν το πόσο καλά λειτουργούν τα τεστ μερικές φορές με απρόβλεπτους τρόπους, λέει ο Omai Garner, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής και διευθυντής κλινικής μικροβιολογίας στο UCLA Health. Αν και κάθε μάρκα μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική, όλα τα τεστ πρέπει να διατηρούνται σε ένα συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασίας, λέει ο Garner. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να προσπαθήσετε να φυλάξετε τα τεστ μεταξύ 16 και 30 C.Επίσης, εάν παραγγείλατε τα τεστ μέσω Διαδικτύου, θα πρέπει να προσπαθήσετε ώστε να φτάσουν σπίτι σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα χωρίς να μείνουν εκτεθειμένα στον ήλιο. Και αν τα παραλάβατε από κάποιο κατάστημα, δεν πρέπει να τα αφήσετε στο πορτμπαγκάζ του παγωμένου αυτοκινήτου σας τη νύχτα.


Αποθηκεύστε τα σε χώρο του σπιτιού που παραμένει σε θερμοκρασία δωματίου

Γνωρίζοντας ότι η θερμοκρασία μπορεί να μειώσει την ακρίβειά τους, να είστε προσεκτικοί για το μέρος που αποφασίζετε να τα αποθηκεύσετε. “Φυλάξτε τα σε ένα χώρο χωρίς υγρασία”, λέει η Dr. Emily Volk, Πρόεδρος του Κολλεγίου Αμερικανών Παθολόγων. Θα πρέπει να αποφύγετε την αποθήκευσή τους σε ένα μη θερμαινόμενο γκαράζ ή υπόγειο. Επίσης, δεν πρέπει να κρατάτε τα τεστ σε μέρος του σπιτιού σας που παρουσιάζει αλλαγές στη θερμοκρασία, όπως ένα ντουλάπι του μπάνιου που μπορεί να ζεσταθεί και να είναι υγρό όταν κάνετε ντους με ατμό ή στον πάγκο της κουζίνας που θα μπορούσε να θερμανθεί από το φούρνο.


Πηγή: capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365