Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Taxisnet και ΑΦΜ φέρνουν πιο κοντά το voucher

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Με τους κωδικούς taxisnet θα λαμβάνει ο δικαιούχος το voucher επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών αφού προηγουμένως αποσύρει τις παλιές ενεργοβόρες συσκευές.


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, δήλωσε ότι εντός Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αντικατάσταση παλιών ηλεκτρικών συσκευών και επιδότηση καινούριων.


Συγκριμένα ο υπουργός δήλωσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσεις πριν το Πάσχα.


Αναλυτικά είπε «έχουμε στόχο να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του έτους ίσως λίγο πριν την περίοδο του Πάσχα. Εκεί θα έχουμε τρία είδη συσκευών συγκεκριμένων ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά.


Έχουμε κάνει μια μελέτη που δείχνει ότι εφόσον το νοικοκυριό αντικαταστήσει τρεις συσκευές ενεργοβόρες που είναι χαμηλής ενεργειακής κλάσης με καινούργιες πολύ υψηλής ενεργειακής κλάσης μπορεί να έχει μια εξοικονόμηση που ξεπερνάει ακόμα και το 30% της ετήσιας κατανάλωσης.


Άρα προχωρούμε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα που στοχεύει να επιδοτήσει 200 χιλιάδες νοικοκυριά για την αντικατάσταση αυτών των συσκευών, τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένα κριτήρια. Θα αφορά όλα τα νοικοκυριά, θα υπάρχουν οικονομικά κριτήρια ανάλογα του εισοδήματος θα έχουν και ανάλογη επιδότηση».


Ο υπουργός έκανε γνωστή την διαδικασία της αίτησης για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, και εξήγησε ότι θα ανοίξει πλατφόρμα και ο ενδιαφερόμενος θα μπαίνει με κωδικούς Taxisnet.


Αναλυτικά είπε «θα ανοίξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα δηλώνει με τους κωδικούς taxisnet ο ενδιαφερόμενος είτε μόνος του είτε μέσα από το λογιστή είτε και από το κατάστημα που μπορεί να πάει, θα δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει και το ΑΦΜ του και ένα λογαριασμό.


Όλα θα γίνουν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, θα υπάρχει κατάταξη των ενδιαφερομένων δηλαδή εμείς στοχεύουμε για 200 χιλιάδες νοικοκυριά αν μπουν 300 χιλιάδες ενδιαφερόμενοι θα υπάρχει κατάταξη όπου θα υπάρχουν κριτήρια και κοινωνικά κριτήρια.


Από εκεί και πέρα όμως ακόμα και οι επιλαχόντες εφόσον εμείς βρούμε τα χρήματα και αυξήσουμε τον προϋπολογισμό θα μπορούν και εκείνοι να αντικαταστήσουν τις συσκευές τους.»


Επιδοτηση ηλεκτρικων συσκευων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Στην διαδικασία και στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών μίλησε επίσης ο κ. Σκρέκας, χαρακτηριστικά είπε:


«Η επιδότηση θα αφαιρείται από το κατάστημα δηλαδή το κατάστημα θα πουλάει τη συσκευή στον πελάτη αφαιρώντας την επιδότηση που δικαιούται.


Θα είναι ελεύθερη η επιλογή των συσκευών με μια προϋπόθεση οι συσκευές που θα αγοράζονται οι καινούργιες θα πρέπει να πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας.


Υποχρεωτικά θα πρέπει να παραδίδεται η παλιά συσκευή η οποία θα πρέπει να λειτουργεί κιόλας και στη συνέχεια από το κατάστημα θα παραδίδεται στα συστήματα διαχείρισης ώστε να ανακυκλωθούν αυτές οι συσκευές.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365