Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Δεν γίναμε σκλάβοι, πολεμάμε 15 ημέρες, οι Ρώσοι είναι τέρατα, λέει ο Ζελένσκι

Yπέγραψε νόμο για την αναγκαστική κατάσχεση της περιουσίας των Ρώσων στην Ουκρανία

«Υπερασπιζόμαστε το κράτος μας για 15η μέρα. Εμείς επιμείναμε. Ο ουκρανικός στρατός αποκρούει επιθέσεις σε βασικές περιοχές. Χάρη στον στρατό μας, την Εθνική Φρουρά, τους συνοριοφύλακες, την αστυνομία και όλους όσοι εντάχθηκαν στην άμυνα, δεν γίναμε σκλάβοι. Και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Γιατί αυτό είναι το πνεύμα μας, αυτό είναι το πεπρωμένο μας», είπε σε διαγγελμά του σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


Ο Ζελένσκι παράλληλα υπέγραψε νόμο για την αναγκαστική κατάσχεση της περιουσίας των όλων των Ρώσων στην Ουκρανία. 


«Θέλουν να ταπεινώσουν τους ανθρώπους μας ώστε να παίρνουν ψωμί και νερό στα γόνατα από τα χέρια των εισβολέων. Ωστε οι Ουκρανοί να μπορούν να σώσουν τη ζωή τους μόνο πηγαίνοντας στα κατεχόμενα ή στη Ρωσία. Γι' αυτό μπλοκάρουν τη Μαριούπολη, τη Βολνοβάκα και άλλες πόλεις. Οι εισβολείς οργανώνουν εσκεμμένα αυτή την κοροϊδία για να δώσουν στους προπαγανδιστές τους ειδήσεις. Μόνο για αυτόν τον λόγο! Είναι απλά τέρατα», είπε για τα Ρωσικά ΜΜΕ. 


O Ουκρανός πρόεδρος είπε ακόμη πως έδωσε εντολή στην κυβέρνηση  να αναπτύξει πρόγραμμα αστικής ανάπλασης: «Μετά τον πόλεμο, μετά τη νίκη μας, θα ξαναχτίσουμε ό,τι κατέστρεψε ο εχθρός μας. Πολύ γρήγορα. Με π[ολύ υψηλή ποιότητα. Θα δημιουργηθεί ειδικό κρατικό πρόγραμμα για κάθε πληγείσα πόλη. Για ανάκαμψη. Έχω ήδη δώσει εντολή στην κυβέρνηση να ξεκινήσει την ανάπτυξη. Τσερνίχιβ και Sumy, Okhtyrka και Zhytomyr, Izyum, Mariupil και όλες οι πόλεις όπου ήρθε το κακό δεν θα βλέπουν ίχνος από τη ρωσική εισβολή. Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες. Οι καλύτερες εταιρείες. Τα καλύτερα έργα. Για κάθε πόλη! Θέλω να μιλήσω γι' αυτό, για παράδειγμα το Χάρκοβο. Το δικό μας Χάρκοβο, που τώρα βιώνει τα πιο τρομερά δεινά. Τα πιο τρομακτικά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

4 σχόλια:

  1. Ο Ζελένσκι αγαπάει τον λαο του και την χώρα του, δεν έχει καμία σχέση με ΝΑΖΙ όπως νομίζετε πολλά ψεκια, ο ίδιος είναι Εβραίος και αξίζει τον σεβασμό μας. Όσοι τον βρίζετε ή τον κορόιδευε είστε απλά γελοίοι και ψεκια. Ο Πούτιν αυτή την στιγμή διαπράττει έγκλημα με πολλούς αθώους να πεθαίνουν. Αν ήταν καλός ο Πούτιν και ήθελε να σώσει τους Ουκρανούς από του ΝΑΖΙ όπως σας παραμυθιάζουν εσάς τα ψεκια, δεν θα έβγαιναν τόσοι και τόσοι γνωστοί Ουκρανοί αθλητές να τον αποκαλούν εγκληματία και δολοφόνο. Όταν δεν ξέρετε την πραγματικότητα καλο είναι να σωπάτε. Ένας αγανακτισμένος από τα ψέματα που άκου Έλληνας με συγγενείς και φίλους στην Ουκρανία που δεν ξέρω αν τους ξανά δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπες τρεις φορές την λέξη ψεκια, έχεις αναρωτηθεί μήπως είσαι εσύ;Αν έχεις συγγενείς στην Ουκρανία, κινδυνεύουν περισσότερο απ'την ταξιαρχία τού αζοφ, εδώ και 8 χρόνια σκοτώνουν, βιάζουν, καίνε σπίτια, καταστρέφουν περιουσίες, Ντόνετσκ,λουανσκ,οδυσσο, Μαριούπολη κτλ.

      Διαγραφή
    2. 5:13 μην μιλάς χώρος να ξέρεις με απόψεις που σου σερβίρουν ψεκασμένα σάιτ. Λίγο ντροπή, αποκτήσατε τώρα και άποψη για την Ουκρανία. Δεν σέβεστε τίποτα.,

      Διαγραφή
  2. Αν ο Πούτιν ήταν τέρας όπως μας τα λέτε θα έκανε ότι έκανε το ΝΑΤΟ στην Σερβία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365