Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Λύθηκε το μυστήριο του Στόουνχεντζ: Γιγάντιο ηλιακό ημερολόγιο που συνδέει Ηνωμένο Βασίλειο με αρχαία Αίγυπτο

`

Διαβάστε Παρακάτω:

Το μυστήριο του Στόουνχεντζ «λύθηκε», γιατί φτιάχτηκε το μνημείο, μπορεί τελικά να εξιχνιάστηκε από ερευνητές που λένε ότι πρόκειται για ένα γιγάντιο ηλιακό ημερολόγιο που μπορεί να συνδέει το Ηνωμένο Βασίλειο με την αρχαία Αίγυπτο.


Οι ερευνητές λένε ότι ο χώρος δημιουργήθηκε με βάση ένα ηλιακό έτος 365,25 ημερών για να βοηθήσει τους ανθρώπους να παρακολουθούν τις ημέρες, τις εβδομάδες και τους μήνες.



Ο καθηγητής Timothy Darvill, από το Πανεπιστήμιο του Bournemouth, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο χώρος δημιουργήθηκε με βάση ένα ηλιακό έτος 365,25 ημερών για να βοηθήσει τους ανθρώπους να παρακολουθούν τις ημέρες, τις εβδομάδες και τους μήνες.


Οι εβδομάδες διαρκούσαν δέκα ημέρες και οι μήνες ήταν περισσότεροι από όσους συνηθίζουμε σήμερα.


Το εξωτερικό περιβάλλον του Στόουνχεντζ κατασκευάστηκε αρχικά ως ένας κύκλος από 30 όρθιες πέτρες σάρσεν


«Ένα τέτοιο ηλιακό ημερολόγιο αναπτύχθηκε στην ανατολική Μεσόγειο τους αιώνες μετά το 3000 π.Χ. και υιοθετήθηκε στην Αίγυπτο ως το Πολιτικό Ημερολόγιο γύρω στο 2700 π.Χ. και χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην αρχή του Παλαιού Βασιλείου γύρω στο 2600 π.Χ.», είπε.



Είναι πιθανό το ημερολόγιο που παρακολουθείται από το Στόουνχεντζ να επηρεάστηκε από έναν από αυτούς τους πολιτισμούς.


Η τοποθεσία του Στόουνχεντζ είναι ευθυγραμμισμένη προς την κατεύθυνση της ανατολής του ηλίου του θερινού ηλιοστασίου και της δύσης του ηλίου του χειμερινού ηλιοστασίου, γεγονός που έχει οδηγήσει εδώ και καιρό τους ανθρώπους να υποθέσουν ότι πρόκειται για κάποιο είδος ημερολογίου, δήλωσε ο καθηγητής Ντάρβιλ.


Το εξώτερο σκηνικό του Στόουνχεντζ - ένας κύκλος από 30 όρθιες πέτρες από σαρσέν - κατασκευάστηκε περίπου το 2.500 π.Χ

Ο καθηγητής Darvill βασίστηκε σε αυτές τις γνώσεις αναλύοντας τις πέτρες και συγκρίνοντάς τες με άλλα ημερολόγια αυτής της περιόδου.


«Το προτεινόμενο ημερολόγιο λειτουργεί με πολύ απλό τρόπο», δήλωσε.


«Κάθε μία από τις 30 πέτρες στον κύκλο του Σάρσεν αντιπροσωπεύει μια ημέρα μέσα σε ένα μήνα, ο οποίος είναι χωρισμένος σε τρεις εβδομάδες των 10 ημερών η κάθε μία.»


Οι χαρακτηριστικές πέτρες στον κύκλο σηματοδοτούν την αρχή κάθε εβδομάδας και ο σχεδιασμός αντανακλά επίσης μια δίσεκτη ημέρα κάθε τέσσερα χρόνια - που σηματοδοτείται από τις τέσσερις πέτρες-σταθμούς έξω από τον κύκλο του σάρσεν, από τις οποίες έχουν απομείνει μόνο δύο.


Ένας πενθήμερος μήνας εισήχθη στο ημερολόγιο για να εναρμονιστεί με το ηλιακό έτος - που αντιπροσωπεύεται από τους πέντε τρίλιθους στο κέντρο του χώρου.


Ο τρίλιθος είναι μια κατασκευή που αποτελείται από δύο μεγάλες κάθετες πέτρες που στηρίζουν μια τρίτη πέτρα οριζόντια στην κορυφή.


Η ευθυγράμμιση του ημερολογίου με τον ήλιο σημαίνει ότι τυχόν λάθη στην καταμέτρηση των ημερών θα γίνονταν εύκολα αντιληπτά, καθώς ο ήλιος θα βρισκόταν σε λάθος θέση κατά τη διάρκεια των θερινών και χειμερινών ηλιοστασίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365