Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι “πήραν” τη Χερσώνα – Συνεχείς εκρήξεις στο Κίεβο

Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο

Με τη φανερή, όσο και κυνική πλέον προσπάθεια των Ρώσων να επιβάλουν σκληρούς όρους συνθηκολόγησης στους Ουκρανούς, κλιμακώνοντας τις πολεμικές επιχειρήσεις, αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε διπλωματικές αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Με το διεθνή κλοιό των οικονομικών κυρώσεων και της παγκόσμιας κατακραυγής να στενεύει, αλλά και την oυκρανική αντίσταση να είναι ισχυρή, οι Ρώσοι ίσως να αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για να πετύχουν τους στόχους της επιχείρησης, ούτε μπορούν να βομβαρδίζουν εσαεί την Ουκρανία.

Γι’ αυτό και έχουν εντείνει τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα την στρατιωτική εισβολή, ώστε δια της κατάληψης και του ελέγχου καίριων σημείων της μαρτυρικής χώρας, να επιβάλλουν όσο περισσότερο γίνεται το πλαίσιο μίας κατάπαυσης πυρός και να διαμορφώσουν τα δεδομένα της επόμενης μέρας.

Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο

Στο μεταξύ, πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα, όπου ηχούν σειρήνες της αεράμυνας.

Οι κάτοικοι κλήθηκαν να πάνε αμέσως σε καταφύγια, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν εκρήξεις, αλλά δεν δίνονται λεπτομέρειες. Δεν είναι ξεκάθαρο αν βρίσκεται σε εξέλιξη αεροπορική επιδρομή ή ποιοι είναι οι στόχοι.

Νύχτα-κόλαση στο Κίεβο από τις εκρήξεις:

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε μάχες στα όρια του Κιέβου και σε πιθανή κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους. Δεν είναι δυνατή η επαλήθευση των πληροφοριών αυτών ανεξάρτητα.

«Ο εχθρός προσπαθεί να εισβάλει στην πρωτεύουσα», προειδοποίησε ο δήμαρχος Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, μέσω Telegram.


Ο στρατός της Ρωσίας πήρε τη Χερσώνα

Την ίδια ώρα, Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σήμερα την παρουσία του ρωσικού στρατού στη Χερσώνα, μεγαλούπολη της νότιας Ουκρανίας που η Μόσχα ανακοίνωσε χθες το πρωί ότι καταλήφθηκε έπειτα από σφοδρές μάχες.

Ο επικεφαλής των περιφερειακών αρχών Γκενάντι Λαχούτα ανέφερε μέσω Telegram ότι «οι δυνάμεις κατοχής (ο ρωσικός στρατός) βρίσκονται σε όλες τις συνοικίες της πόλης και είναι πολύ επικίνδυνες». Ο δήμαρχος της πόλης των 290.000 κατοίκων Ιγκόρ Κολιχάγεφ ανέφερε ότι συνομίλησε με τους «ένοπλους επισκέπτες», υπονοώντας, χωρίς να κατονομάσει, τους ρώσους στρατιωτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365