Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Τσίπρας: Είστε η χειρότερη κυβέρνηση, τη χειρότερη στιγμή – Μέγα ατύχημα ότι κυβερνάτε την περίοδο της πανδημίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για “χαλαρά” θεσμικά αντανακλαστικά του Κοινοβουλίου
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στη διαχείριση της πανδημίας, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την σχετική επίκαιρη επερώτηση που είχε καταθέσει. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για “χαλαρά” θεσμικά αντανακλαστικά του Κοινοβουλίου. “Κάλλιο αργά παρά ποτέ”, σχολίασε στην αρχή της τοποθέτησής του, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω συζήτηση διεξάγεται τέσσερις μήνες μετά την κατάθεση της επερώτησης. “Έπρεπε να ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία” για να γίνει η συζήτηση για την πανδημία, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρ’ όλο που, όπως είπε, δεν χάνει την “επικαιρότητά” της.

Όπως τόνισε, είναι “λάθος” να συνηθίσουμε την έννοια της “απώλειας”, όταν έχουμε 50-60 ανθρώπους νεκρούς την ημέρα και “να θεωρούμε ότι είμαστε μία χαρά”.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, Θάνος Πλεύρη, και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως ήρθαν σήμερα στη Βουλή, ώστε να μας πουν πως “όλα τα έκαναν καλά” και ότι “για όλα φταίει η προηγούμενη διακυβέρνηση”. “Θα περίμενε κανείς από την πλευρά σας να παίξετε λίγο πιο χαμηλά την μπάλα”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: “Έχετε στη δική σας πλάτη ως υπουργός Υγείας και στης κ. Γκάγκα, από τη μέρα που διοριστήκατε στη θέση σας έως σήμερα, 12.733 απώλειες, σε έξι μήνες. Σχεδόν οι μισές απώλειες ανθρώπινης ζωής από την πανδημία σε δύο χρόνια έγιναν επί της δικής σας θητείας”. “Θα λογοδοτήσει κανείς γι’ αυτή την εξέλιξη;”, πρόσθεσε.

Συνέχισε την κριτική του, λέγοντας: “Είστε η κυβέρνηση της δικαιολογίας. Για όλα έχετε μία δικαιολογία” και αναφέρθηκε στην πανδημία, τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, την τελευταία κακοκαιρία, αλλά και την ακρίβεια. “Να μην εκλέγουμε κυβερνήσεις τότε, εάν για όλα φταίνε οι εξωτερικοί παράγοντες. Να κάνουμε μία κλήρωση και όποιος βγει. Όμως, τούτη την κρίσιμη ώρα, ο ελληνικός λαός χρειάζεται μία κυβέρνηση ευθύνης”, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για “νεοφιλελεύθερη εμμονή” και υπογράμμισε: “Το μόνο σχέδιο που σχέδιο που έχετε και για την μετά Covid εποχή είναι η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Κανένα ενδιαφέρον για τις νέες ανάγκες και προκλήσεις που ανέδειξε η πανδημία”. “Είστε η χειρότερη κυβέρνηση, τη χειρότερη στιγμή. Είναι μέγα ατύχημα ότι κυβερνάτε εσείς στην περίοδο της πανδημίας”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365