Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελπίδες για συμβιβασμό, κοντά σε συμφωνία λέει ο Λαβρόφ

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία δεν είναι εύκολες
Ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, αλλά υπάρχουν ελπίδες για συμβιβασμό.


Αναφερόμενος στις νέες συνομιλίες Μόσχας - Κιέβου σήμερα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, αλλά υπάρχουν ελπίδες για συμβιβασμό.


Οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία δεν είναι εύκολες, σημείωσε ο Λαβρόφ, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει ελπίδα για συμβιβασμό.


"Καθοδηγούμαι από τις αξιολογήσεις που μας δίνουν οι διαπραγματευτές μας. Λένε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες για προφανείς λόγους. Ωστόσο, υπάρχει κάποια ελπίδα επίτευξης συμβιβασμού", κατέληξε ο Λαβρόφ.


H δήλωση του Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο ρωσικό RBC. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Μόσχα απαιτεί πλην της ουδετερότητας της Ουκρανίας, ελευθερία χρήσης κάθε γλώσσας στη χώρα, ελευθερία έκφρασης των πολιτών, ασφάλεια των πληθυσμών στην ανατολική Ουκρανία και βεβαίως αποστρατιωτικοποίηση.


Παράλληλα σε συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό κανάλι ΡΒΚ, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε ότι η Μόσχα απαιτεί ακόμη από την Ουκρανία ελευθερία χρήσης κάθε γλώσσας (υπονοώντας διακρίσεις κατά των Ρωσόφωνων), ελευθερία έκφρασης των πολιτών, η ασφάλεια των πληθυσμών στην ανατολική Ουκρανία, και βεβαίως η αποστρατιωτικοποίηση της χώρας.


Εγκαινιάσαμε μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων


Στον ισχυρισμό ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν αφορά μόνο τις δύο χώρες αλλά όλο τον κόσμο, καθώς συνιστά τη μετάβαση σε μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων προέβη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.


Σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο ΡΒΚ ο κ. Λαβρόφ εκτίμησε ότι «δεν πρόκειται καθόλου για την Ουκρανία. Ή μάλλον, όχι τόσο για την Ουκρανία, αλλά για την παγκόσμια έννομη τάξη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέλαβαν ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή είναι μια νέα εποχή στη σύγχρονη ιστορία. Αντανακλά τη μάχη για το πώς θα μοιάζει η παγκόσμια τάξη».


Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία δεν μπορούσε να επιλυθεί ειρηνικά, γιατί η Δύση δεν το ήθελε.


Νωρίτερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε αναφέρει ότι οι θέσεις των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις ακούγονται πλέον πιο ρεαλιστικές. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί χρόνος ωσότου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του Κιέβου.


Συνεχίζεται το σφυροκόπημα


Η νύχτα που πέρασε ήταν πραγματική κόλαση όχι μόνο για το Κίεβο, αλλά και για την Οδησσό και τη Λβιβ, όπου οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν ασταμάτητα!


Η πολυκατοικία που έγινε στόχος βρίσκεται στο προάστιο Σεβτσενκίβσκι του Κιέβου. Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών έλαβαν αναφορές για επίθεση στις 06:16 τα ξημερώματα, από την οποία κατέρρευσε ο τελευταίος όροφος ενώ προκλήθηκε και καταστροφή σε 9ώροφο κτίριο που βρίσκεται δίπλα. Δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν και άλλοι 37 απομακρύνθηκαν. Σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365